Sosyal Medya

Güncel

FETÖ'cüler İslam ülkelerinide yalanlamaya çalışıyor

15 Temmuz darbe girişiminin ardından FETÖ'ye yönelik olarak uluslararası camiada tavır alınmaya başlanırken, İslam İşbirliği Teşkilatı'nın dün aldığı karar örgüt mensuplarını adeta şoka uğrattı. İslam ülkelerinin FETÖ'yü terör örgütü ilan ettiği yönde çıkan haberler, örgüt mensuplarınca manipüle edilmeye çalışılıyor.



Yeni Åžafak'ın haberine göre; Ä°slam Ä°ÅŸbirliÄŸi TeÅŸkilatı, 47/43-POL sayılı kararıyla 15 Temmuz darbe giriÅŸimini gerçekleÅŸtiren FETÖ'yü terör örgütü ilan etti. Kararda Türkiye Cumhuriyeti Anayasasına, CumhurbaÅŸkanına, Hükümetine ve halkına karşı yapılan saldırı ÅŸiddetle kınandı. Böylece Ä°slam dünyası temsilcileri FETÖ'ye ağır bir darbe vurdu.

FETÖ'CÃœLER KABULLENEMEDÄ°

Ä°slam Ä°ÅŸbirliÄŸi TeÅŸkilatı'nın tarihi kararı FETÖ üyeleri arasında panik yarattı. Uluslararası çıkarlarının tehlikeye gireceÄŸini anlayan örgüt, sosyal medyada dezenformasyon kampanyası baÅŸlatarak “Ä°Ä°T'nin FETÖ'yü terör örgütü kabul etmediÄŸi” iddiasını ortaya attı.

MKLV

FETÖ'cülerin yoÄŸun olarak bulunduÄŸu Avustralya'dan yayın yapan The Harbinger isimli sözde basın kuruluÅŸu, Ä°Ä°T kararında Fetullah Gülen'e dair hiçbir ifade olmadığını öne sürerken, FETÖ'nün uluslararası medya operasyonları için kullandığı Azerbaycan vatandaşı Mahir Zeynalov ise “dünyanın en büyük Ä°slam örgütü tüm baskılara raÄŸmen Gülen hareketini terör örgütü olarak tanımayı reddetti” yalanını sosyal medya hesabından servis etti.

MNBC

BAKAN ÇAVUŞOĞLU KARAR METNİNİ PAYLAŞTI

FETÖ'nün dezenformasyon kampanyasına cevap ise İslam İşbirliği Teşkilatı'nın resmi sosyal medya hesabından geldi. FETÖ'cü hesaplara gönderilen mesajda Fetullah Gülen liderliğindeki yapılanmanın terör örgütü olarak tanındığı resmen teyit edildi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da sosyal medya hesabından İİT'nin FETÖ'cülere cevabını ve karar metnini paylaştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.