Sosyal Medya

Güncel

PeÅŸmerge'den BaÅŸika hamlesi

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ne (IKBY) bağlı peşmerge güçleri, DEAŞ'ın elindeki Başika kasabasını geri almak için üç koldan harekete geçti.



Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ne (IKBY) baÄŸlı peÅŸmerge güçleri, terör örgütü DEAÅž'ın elinde tuttuÄŸu Musul'un BaÅŸika kasabasını ele geçirmek için saldırıya geçti. PeÅŸmerge güçleri, ağır silahlarlarla DEAÅž'ın elindeki BaÅŸika kasabasını geri almak için üç koldan harekete geçti.

Operasyonun başladığı bölgedeki peşmerge komutanları hareketin amacının Başika'da kontrolü sağlayıp, daha sonra kuzeyde çoğunlukta Hristiyanların yaşadığı Tılkef ilçesini kurtarmak olduğunu kaydetti.

IKBY PeÅŸmerge Komutanlığı Merkezi ise operasyona iliÅŸkin yaptığı yazılı açıklamada, "Güçlerimiz, Musul'u kurtarma operasyonu çerçevesinde BaÅŸika kasabasını geri almak için Naweran, Tılskof ve BaÅŸika cephelerinden saldırıya geçti" ifadesi kullanıldı.

DEAÅž'ın elinden kurtarılmak istenen BaÅŸika kasabası, Musul kent merkezinden 20 kilometre mesafede yer alıyor. "Ninova Muhafızları" olarak adlandırılan Musullu savaşçıları eÄŸitmek için Türk askerleri de o bölgede konuÅŸlanmış durumda.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.