Sosyal Medya

Güncel

'Türkiye'nin desteği olmadan...'

ABD’nin Ortadoğu’daki operasyonlarını yürüten CENTCOM’un komutanı General Votel, düşünce kuruluşu Amerikan İlerleme Merkezi’nde "Türkiye’nin desteği olmadan şu anda Suriye’de yaptıklarımızı yapamazdık" dedi.



ABD Merkez Kuvvetler Komutanı (CENTCOM) General Joseph Votel, Türkiye’nin terör örgütü DEAÅž’e karşı yürütülen kampanyada “olaÄŸanüstü öneme” sahip olduÄŸunu belirterek, “Türkiye’nin desteÄŸi olmadan ÅŸu anda Suriye’de yaptıklarımızı yapamazdık.” dedi.

ABD’nin OrtadoÄŸu’daki operasyonlarını yürüten CENTCOM’un komutanı General Votel, düşünce kuruluÅŸu Amerikan Ä°lerleme Merkezi’nde ABD’nin bölgedeki stratejisine iliÅŸkin panele katıldı.

MUSUL İSTENİLDİĞİ GİBİ İLERLİYOR

Irak’ta Musul’un DEAÅž’tan kurtarma operasyonuna deÄŸinen Votel, harekatın istenildiÄŸi gibi ilerlediÄŸini bildirdi. Votel, operasyonun ne zaman sonuçlanacağına dair ÅŸu aÅŸamada herhangi bir zaman vermenin güç olacağını vurguladı. Suriye’de çok daha küçük büyüklükteki Münbiç’in alınmasının dahi 71 gün sürdüğünü hatırlatan Votel, DEAÅž’ın Musul’da iki yıldır bulunduÄŸunun ve kenti korumak için hazırlık yaptığının göz önünde bulundurulmasını istedi.

TÃœRKÄ°YE OLMADAN YAPAMAZDIK

Votel, bir soru üzerine, Türkiye’nin bugüne kadar DEAÅž karşıtı mücadeleye sunduÄŸu olumlu katkılara dikkati çekti. Votel, ÅŸunları kaydetti:

“NATO müttefikimiz olan Türkiye, bu kampanya için olaÄŸanüstü bir biçimde önemli. Türkiye’nin desteÄŸi olmadan ÅŸu anda Suriye’de yaptıklarımızı yapamazdık. Ãœsleri, onlardan aldığımız diÄŸer destekler bizim yaptıklarımız için son derece önemli.”

DABIK TEBRİĞİ

Votel, Suriye’nin kuzeyindeki Dabık köyünün de DEAÅž’tan alınmasının önemli bir operasyon olduÄŸunu bildirdi.

Türkiye’nin sınırı boyunca, Cerablus’tan baÅŸlayıp batıya doÄŸru ilerleyen operasyonlarında son olarak Dabık’ın alındığını anımsatan Votel, “9 saatten biraz fazla sürdüğünü düşünüyorum ama baÅŸarılı bir operasyondu. Bu yapılması gereken bir operasyondu. Koalisyonun hava desteÄŸi, Türk ordusu ve zaman içerisinde eÄŸittiÄŸimiz bazı muhalif unsurların karma desteÄŸiyle yaptık.” dedi.

WASHINGTON/AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.