Sosyal Medya

Güncel

İbrahim Kalın: Kıyamet DEAŞ için koptu

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "Kıyamet DEAŞ için koptu. İyi de oldu. Bu terör örgütüne karşı mücadelemiz devam edecektir" dedi.



CumhurbaÅŸkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı ve Sözcüsü Ä°brahim Kalın, KADEM tarafından 15 Temmuz darbe giriÅŸimi gecesi ÅŸehit olan Prof. Dr. Ä°lhan Varank anısına 'Büyüteç ile 15 Temmuz' adlı sempozyuma katıldı. 

SaÄŸlık Bilimleri Ãœniversitesi'ndeki sempozyumun açılışında bir konuÅŸma yapan Ä°brahim Kalın, "Fırat Kalkanı" harekatı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Kalın, "Bir terör örgütünü def ederken yani, FETÖ'nün darbe giriÅŸimini dağıtırken aynı zamanda bir baÅŸka terör örgütü olan DEAÅž'a karşı Suriye'de Suriye halkı için ve kendi güvenliÄŸimiz için bir harekat baÅŸlattık. Harekat 55-56'ncı gününe girdi. Bu harekat son derece baÅŸarılı bir ÅŸekilde devam ediyor"dedi.

"Ta ki sınırlarımız bütünüyle güvence altına alınıncaya kadar ve Suriye halkı kendi köylerine, kasabalarına, ÅŸehirlerine bu harekat devam edecek. Pazar günü bildiÄŸiniz gibi teolojik anlamları olan kendilerine göre kıyamet savaşının kopacağını iddia ettikleri Dabık ÅŸehri de onların elinden alındı" diyen Kalın, "Kıyamet filan kopmadı; tam tersine kıyamet DEAÅž için koptu. Ä°yi de oldu. Bu terör örgütüne karşı mücadelemiz devam edecektir. Ancak aynı zamanda bir PKK terör örgütü ile de mücadelemiz devam ediyor. Büktün bunlara ortaya koyduÄŸumuzda Türkiye bugün 3 terör örgütüyle PKK'ya karşı DEAÅž'a karşı, FETÖ'ye karşı mücadelede tek NATO üyesi ülkedir" diye konuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.