Sosyal Medya

Güncel

Bakan Ömer Çelik'ten AB'ye rest

AB Bakanı Ömer Çelik, AB'nin Türkiye'ye verdiği taahhütleri yerine getirmediğini söyleyerek, ''Geri Kabul Anlaşmas'ını gerekirse feshederiz.'' dedi.



Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Reuters haber ajansının sorularını yanıtladı.

Bakan Ã‡elik Vize serbestisi konusunda, ''AB sözünü tutmazsa biz de zaten Geri Kabul AnlaÅŸmas'ını yürürlüğe koymuyoruz, gerekirse de feshederiz.'' dedi. 

Bakan Çelik'in açıklamalarından satır başları şöyle:

Türkiye'nin Terörle Mücadele Yasası'nda bir değişiklik şu aşamada psikolojik olarak bile dile getirilmemeli. Terörle Mücadele Yasası'nın Avrupa Konseyi'ne delege edilmesi konusuna AB'nin bakışı olumluydu ama henüz bize dönüş olmadı.

ZORLAMAYA ÇALIŞMAK ENGEL OLMAK DEMEK

Terörle Mücadele Yasası'nda deÄŸiÅŸiklik yapmayacağımız maddi bir gerçeklik; bunu zorlamaya çalışmak vize serbestisine engel koymak demek. Vize serbestisinde AB sözünü tutmazsa biz de zaten Geri Kabul AnlaÅŸmas'ını yürürlüğe koymuyoruz, gerekirse de feshederiz.

Vize süreci yıl sonuna kadar gerçekleşmiyorsa, ki Aralık sonuna kadar süre veriyoruz da demiyorum, zaten sürecin doğal ölümü gerçekleşmiştir; ondan sonra konuşulacak bir şey kalmamıştır.

BAHÇELİ DEMOKRATİK BİR YOL ÖNERDİ

Darbe giriÅŸiminin ardından yaÅŸanan görevden almalar nedeniyle hiçbir kurumsal zaafiyet görmüyorum; hele DışiÅŸleri/AB Bakanlığı ile AB müzakereleri açısından hiçbir zaaf söz konusu olamaz. BaÅŸkanlık tartışmasında MHP Genel BaÅŸkanı Bahçeli demokratik açıdan uygun bir yol önerdi, gördüğüm en azından Bahçeli konunun halka sorulmasının önünün açılmasını istiyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.