Sosyal Medya

Dünya

İtalya'ya refakatsiz 20 bin sığınmacı çocuk

UNICEF, yılın ilk dokuz ayında İtalya'ya 20 bin refakatsiz çocuk sığınmacının geçtiğini duyurdu



BirleÅŸmiÅŸ Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), 2016'da Ä°talya'ya deniz yoluyla refakatsiz 20 bin çocuÄŸun ulaÅŸtığını ve bunun bir rekor olduÄŸunu bildirdi.

UNICEF'ten yapılan açıklamada, 2016'nın ilk dokuz ayında İtalya sahillerine ulaşan refakatsız sığınmacı çocuk sayısının geçtiğimiz yılın tamamındaki rakamı geçtiği vurgulandı.

ÇoÄŸunluÄŸunu batı Afrikalıların oluÅŸturduÄŸu refakatsiz çocuklara, bu yıl yüksek oranda Mısırlının da katıldığına yer verilen açıklamada, 2016'da tahmini 20 bin çocuÄŸun tek başına Ä°talya'ya geçtiÄŸi kaydedildi. 

UNICEF açıklamasında söz konusu rakamın bir rekor olduÄŸu belirtilerek, geçtiÄŸimiz yıl bu ülkeye gele 16 bin 500 çocuÄŸun 12 bin 300'ünün refakatsiz olduÄŸu anımsatıldı.

Akdenizin ortasında 2016'da 3 bin 100 sığınmacının boÄŸularak yaÅŸamını yitirdiÄŸi aktarılan açıklamada, denizde ölen çocuk sayısının ise bilinmediÄŸi ifade edildi. 

Ä°talyan makamlarından yapılan açıklamada da 12 Ekim'e kadar ülkeye ayak basan sığınmacı sayısının 144 bin olduÄŸu duyurulmuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.