Sosyal Medya

Coğrafyamız

Türkiye'ye 'Musul' daveti!

25 Ekim'de Paris'ta gerçekleştirilecek olan Musul toplantısına Türkiye de davet edildi.



Paris'te 25 Ekim'de yapılacak Musul toplantısına Türkiye de davet edildi. Toplantıya DışiÅŸleri MüsteÅŸarı Ãœmit Yalçın katılacak.

Fransa Savunma Bakanlığı kaynakları, basına yaptıkları açıklamada, bu toplantıda, ortak operasyonla ilgili durum deÄŸerlendirmesinde bulunulacağını bildirdi. Yine aynı kaynaklara göre, toplantıya, Fransa ve ABD’de olmak üzere 12 ülkenin savunma bakanı katılacak.

Ä°RAN DAVET EDÄ°LMEDÄ°

Fransız bakan, Ä°ran'ın bu toplantıya davet edilmediÄŸini belirtti. “Savaşı kazanmak gerek ancak barışı da kazanmamıza imkan saÄŸlayacak yollara da bakmamız gerekir.” diyen Ayrault, ÅŸu anda önceliklerinin Musul'da ve civarındaki köylerde sivil halkın korunması, onlara insani yardımın ulaÅŸtırılması olduÄŸunu söyledi. Ayrault, Irak yönetiminin ayrıca Musul ve bölgesinde bir istikrar planını hazırlaması gerektiÄŸini vurgulayarak Musul'dan kovulacak DEAÅž teröristlerinin Suriye'ye kaçmasının ise yine diÄŸer bir endiÅŸe kaynağı olduÄŸu uyarısında bulundu.

Musul'daki uluslararası koalisyona destek veren ülkelerin savunma bakanları da 25 Ekim'de yine Paris'te bir araya gelecek.

 

Kaynak: Habertürk

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.