Sosyal Medya

Coğrafyamız

Mısır'da intihar olayları artıyor

Mısır'da ekonomik kriz sebebiyle intiharlar devam ediyor: bir taksici kendini ateşe verdi



Mısır'In İskenderiye şehrindeki bir askeri birliğin önünde, Mısırlı bir taksi şoförü hayat pahalılığı ve kötü yaşam koşullarını protesto ederek kendini ateşe verdi.
 
Görgü tanıkları 30 yaşındaki EÅŸref Muhammed Åžahin’in, Mısır darbe lideri Abdülfettah Sisi’yi ve yüksek fiyatları protesto ettikten sonra üzerine benzin dökerek bedenini ateÅŸe verdiÄŸini söyledi.
 
Shaheen’in bedenini ateÅŸe vermesi  haberi sosyal medya kullanıcıları tarafından hızla yaygınlaÅŸtırılırken eylem, 2010 yılında Muhammed Buazizi adlı seyyar satıcının kötü yaÅŸam koÅŸullarını protesto etmek için kendini yakması sonucu Tunus hükümetinin devrilmesiyle sonuçlanan ve OrtadoÄŸu’daki Arap Ä°syanları’nın kıvılcımını çakan protesto eylemine benzetildi.
 
Sosyal medya hesaplarından # بوعزيزي_مصر (#Bouazizi_Mısır) hashtagi altında yazan twitter kullanıcıları hükümetin kemer sıkma politikalarının ağır etkilerinden yakındılar. Abdullah Al-Jazar adlı bir kullanıcı ise “Bedenini ateÅŸe verdi çünkü #Sisi hala iktidarda ve herkes sadece izliyor. Geçimini saÄŸlayacak durumu yok,” diye yazdı.
 
Ä°lk intihar deÄŸil
 
Åžahin'in kendini ateÅŸe vermesi, Mısır'da darbe sonrası gerçekleÅŸen intiharların ilki deÄŸil. Ekonomik kriz sebebiyle darbeden bu yana onlarca kiÅŸi intihar ederken, Bu intihar vakalarının içinde en çok ses getiren ve Mısır’daki ekonomik krizin sembol ismi haline gelen 48 yaşındaki Rızk Farac Cadullah olmuÅŸtu. Cadullah, özel bir ÅŸirkette ÅŸoför olarak çalışmaktaydı. 2014'ün Eylül ayında yaÅŸadığı ekonomik sıkıntıları ve borçları nedeniyle Ä°smailiye yolunda çalıştığı ÅŸirkete ait aracıyla giderken aracını durdurup yol kenarında bulunan bir reklam panosuna tırmandıktan sonra kendini asarak intihar etmiÅŸti.

 

 

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.