Sosyal Medya

Coğrafyamız

Azerbaycan Rusya'nın Avrasya Ekonomik Birliğine göz kırptı

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Bakü'nün Avrasya Ekonomik Birliği'ne (AEB) üyeliği ihtimal dışı bırakmadıklarını ifade etti.



Sputnik'e röportaj veren Aliyev, Azerbaycan'ın mevcut statüsünde kendini güvende hissettiğini ancak gelecekte Avrasya Ekonomik Birliği'ne üye olma ihtimalini göz ardı etmediklerini vurguladı.
 
"Ãœyelik müzakereleri uzmanlar ve çeÅŸitli ülkelerin elitleri düzeyinde uzun zamandır devam ediyor. Bugünkü statümüzde kendimizi yeterince güvende hissediyoruz. Bu nedenle, gelecekte eÄŸilimlerin ne yönde olacağını görmemiz gerekiyor. EÄŸer AEB cazip olursa, birçok ülke birliÄŸe dahil olur. Dolayısıyla hiçbir ihtimali dışlayamayız" diyen Aliyev, Avrasya coÄŸrafyasındaki süreçleri ilgiyle takip etmeyi sürdürdüklerini belirtti. 
 
Azerbaycan'ın AEB ülkeleriyle yürüttüğü ekonomik ve siyasi işbirliği formatının sağlam olduğunu ve entegrasyon için motivasyon gerektiğini söyleyen Aliyev, ekonomik, siyasi, sosyal ve farklı alanlarda entegrasyon olabileceğinin, bu yönde çalışmalar yaptıklarının da altını çizdi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.