Sosyal Medya

Güncel

Mısır polisi Erdoğan ile alay eden reklamı kaldırdı

Mısır'da reklam panolarına asılan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bir tahtta oturmuş haldeki posterleri güvenlik güçleri tarafından indirildi



Mısır’da güvenlik güçleri, Tahrir Meydanı’na yakın bir reklam panolarına yerleÅŸtirilen ve CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan’a hakaret içeren posterleri indirdi.

BAE’li bir iÅŸadamı tarafından finanse edilen Gad el-Arabi televizyon kanalı ilanı için bir reklam ÅŸirketi tarafından asıldığı belirtilen, CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan’ın bir tahtta oturmuÅŸ haldeki posterlerinin panolara konulduktan kısa bir süre sonra indirildiÄŸi öğrenildi.

Televizyon kanalı tarafından Mısır’da yayın yapan El Vatan Gazetesi’ne yapılan açıklamada, “Türkiye CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan’ın Osmanlı halifeliÄŸi hayallerini ima eden posterler, Mısır güvenlik güçleri tarafından indirildi. Posterler Türkiye'de muhalefetin nasıl sindirildiÄŸini de içermekteydi” ifadelerine yer verildi.

ErdoÄŸan’ın yanı sıra ABD DışiÅŸleri Bakanı John Kerry ve Rusya DışiÅŸleri Bakanı Sergey Lavrov’un posterlerinin de polis tarafından kaldırıldığı bildirildi.

Filistinli Ä°srail yanlısı muhalif lider Muhammed Dahlan’ın yönetiminde BAE finanslı bir yayın kuruluÅŸu olan kanalın, BAE DışiÅŸleri Bakanı Åžeyh Abdullah bin Zayed Al-Nahyan'ın Türkiye’de olduÄŸu bir dönemde attığı bu adım, dikkat çekerken, Mısır'ın karşı hamlesi daha da dikkat Ã§ekti

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.