Sosyal Medya

Güncel

Irak sınırına büyük sevkıyat

Musul operasyonunun başladığı saatlerde Türkiye Irak sınırına son yılların en büyük sevkiyatlarından birini gerçekleştirdi. Asker hem olası göç dalgası için güvenliğini sağlayacak hem de Türkiye’nin “mezhep çatışmaları ve terör örgütleri”yle ilgili kırmızı çizgileri aşıldığında müdahale edecek.



Musul operasyonun başladığı saatlerde Irak ile sınırı bulunan Şırnak'ın Silopi ilçesine askeri araç sevkiyatı yapıldı. Tank taburuna doğru hareket eden askeri araçlara 'Akrep' adı verilen zırhlı araç eşlik ederek güvenliği sağladı. Sevkiyatta, kapalı kasalarda mühimmat araçları, tank, 'Kirpi' ve tank gibi ağır zırhlı araçların taşınmasını sağlayan çok sayıda üstü boş TIR'lar sınır birliklerine sevk edildi.

MÃœDAHALE HAMLESÄ°

Sevkiyat araçları belli aralıklar ile ilçedeki konuÅŸlu askeri birliklere kaydırıldı. Musul operasyonun baÅŸlaması ile birlikte askerlerin Musul'dan gerçekleÅŸecek olası göç dalgası için sınır güvenliÄŸinin de son günlerde artırıldığı göze çarptı. Askerler hem olası göç dalgası için güvenliÄŸini saÄŸlayacak hem de Türkiye'nin “mezhep çatışmaları ve terör örgütleri"yle ilgili kırmızı çizgileri aşıldığında müdahale edecek.

HULUSÄ° AKAR ABD'DE

DEAŞ'la ile mücadele eden koalisyon ülkelerinin genelkurmay başkanları toplantısı için Washington'da bulunan Orgeneral Akar, ABD'li mevkidaşı General Dunford ile bir araya geldi. Türkiye'nin Washington Büyükelçiliği rezidansında Orgeneral Akar'ı ziyaret eden Dunford ile Akar arasındaki görüşme iki saate yakın sürdü. Genelkurmay Başkanlığından, iki ülke genelkurmay başkanlarının görüşmesinde Suriye ve Irak'ta devam eden harekatlar konusunda bilgi ve görüş alışverişinde bulunduğu açıklaması yapıldı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.