Sosyal Medya

Güncel

Musul'da 'bayrak' kirizi

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ne (IKBY) bağlı Peşmerge güçleri ile Irak ordusu arasında "bayrak" krizi yaşandı.



Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ne (IKBY) baÄŸlı PeÅŸmerge güçleri ile Musul'un kuzeyindeki BaÅŸika Cephesi'ne askeri sevkiyat yapmak isteyen Irak ordusu arasında "bayrak" krizi devam ediyor. 

Irak ordusu, terör örgütü DEAŞ'ın elinde tuttuğu Musul'u kurtarma operasyonuna kuzey cephesinden katılmak için bölgeye zırhlı araçlarla sevkiyata başladı.

CEPHEYE GÄ°RÄ°Åž YAPAMADI

Kentin kuzey bölgesindeki BaÅŸika'ya geçmek için PeÅŸmerge cephelerini kullanan askerler, çoÄŸunluÄŸu ABD yapımı zırhlı araçlarına taktıkları ÅžiiliÄŸi temsil eden bayraklardan dolayı söz konusu cepheye giriÅŸ yapamadı. 

UZUN SÃœRE BEKLETÄ°LDÄ°

Irak ordusuna mensup askerler PeÅŸmergeler tarafından kontrol noktasında uzun süre bekletildi. PeÅŸmergelerin, Irak askerlerine söz konusu bayraklar indirilmeden geçiÅŸlerine izin verilmeyeceÄŸini belirtmesi üzerine, uzun bir süre bekleyen askerler bayrakları kaldırmalarının ardından BaÅŸika Cephesi'ne hareket edebildi.

Erbil ve Bağdat, Musul'u DEAŞ'tan kurtarma operasyonu çerçevesinde, Irak ordusunun Peşmerge güçlerinin cephelerini kullanmasına izin vermişti.

DAHA ÖNCE DE KRİZ ÇIKMIŞTI

Bu askeri anlaşmanın üzerine, Irak ordusu Musul'un güney, doğu ve kuzey bölgelerine zırhlı araçlarla sevkiyata başlamıştı ancak Şiiliği temsil eden bayraklardan dolayı ilk defa iki gün önce Peşmerge ve Irak ordusu arasında Musul'un Mahmur ilçesinde kriz çıkmıştı.

CUMHURBAÅžKANI ERDOÄžAN UYARMIÅžTI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin neden operasyonda yer alması gerektiğini anlatırken, bölgede bir sünni-şii çatışması riski olduğunu, buna Türkiye'nin müsade etmeyeceğini belirtmişti

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.