Sosyal Medya

YaÅŸam

Simitlerini Gazze için sattı

Kocaeli'de simit satarak geçimini sağlayan Erkan Ayhan, 1.5 günde 170 simit satarak elde ettiği 70 liralık kazancını Gazze'ye yardım için yolladı.



16 yıldır simit satarak geçimini saÄŸlayan Erkan Ayhan, 'Haydi anne karakış bastırmadan battaniye olup yaÄŸmur gibi yaÄŸalım Gazze'ye' yazılı tişört giyerek 1.5 gün boyunca 170 simit sattı.

Erkan Ayhan 170 simitten elde ettiÄŸi 70 liralık kazancını bir yardım derneÄŸinin Gazze için açtığı yardım hesabına yatırdı.

Erkan Ayhan, Gazze'de insanların periÅŸan bir halde yaÅŸam sürdürmeye çalıştığını söyleyerek, "Gazze'de insanlar ölüyor. Çocuklar üşüyor. Hava ÅŸartları olumsuzlaÅŸmaya baÅŸladı" dedi.

"ZENGÄ°NLERE SESLENÄ°YORUM ELLERÄ°NÄ° CEPLERÄ°NE ATSINLAR"

"Oradaki insanlar periÅŸan bir ÅŸekilde yaşıyorlar" diyen Ayhan, "Gazze'ye yardım etmek istedim. Esnaf bu konuda çok duyarlı, benden simit alarak destekte bulunuyorlar. Benim elimden bu kadar geliyor. Ekonomik durumu iyi olan insanlara buradan sesleniyorum; Ellerini ceplerine atsınlar. Bir simitçinin günlük yevmiyesi ile deÄŸil, zengin olan insanların yapacağı yardımlarla daha iyi duruma gelsinler. Daha önce Ramazan arifesinde sattığım simitlerden kazandığım 257 lira 50 kuruÅŸ ile destek olmuÅŸtum" dedi.

Gazze'ye destek olmak amacıyla simit aldıklarını belirten esnaf Burak Yazıcı ise,"Erkan kardeÅŸimizin Gazze'ye yardım amacıyla simit sattığını öğrenince destek olmak amacıyla kendisinden simit aldık" diye konuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.