Sosyal Medya

Coğrafyamız

El Sadr'dan Türkiye için kışkırtıcı çağrı!

Irak'ta Şii din adamı Mukteda El Sadr, yandaşlarını yarın Türkiye'nin Bağdat Büyükelçiliği önünde toplanmaya davet etti.



Irak'ın önde gelen Şii liderlerinden Mukteda Sadr, yandaşlarını yarın Türkiye'nin Bağdat Büyükelçiliği önünde toplanmaya çağırdı. Sadr, "Türkiye Irak'a akın etmemeli ve Irak'ı, kozlarını paylaşma sahası haline getirmemeli" dedi.

Sadr, yarınki gösterinin Irak'ı işgal etmek isteyenlere de bir ibret mesajı olacağını söyledi.

Åžii liderin bu çaÄŸrıyı yapmasının gerekçesi, uzun bir süredir hazırlıkları devam eden ve gece saatlerinde baÅŸlayan Musul operasyonuna Türkiye'nin de katılma isteÄŸi. 

Operasyona Türkiye'nin eÄŸittiÄŸi Ninova Muhafızları'ndan 2 bin kiÅŸilik bir grup da katılıyor. CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, operasyonun baÅŸlamasının ardından yaptığı ilk açıklamada, "Åžu anda Musul'da operasyonlar devam ediyor. Ne diyorlar? 'Türkiye Musul'a girmesin'. Ya nasıl girmeyeyim? 350 kilometre sınırım var benim ve bu sınırdan ben tehdit altındayım" dedi. ErdoÄŸan, sözlerini, "Türkiye'nin olmadığı bir operasyondan kusura bakmayın doÄŸabilecek neticelerden biz sorumlu deÄŸiliz. Biz operasyonunda da olacağız, biz masada da olacağız. Bunun dışında kalmamız mümkün deÄŸil. Çünkü burada bizim için bir tarih yatıyor" ÅŸeklinde sürdürdü. 

Åžii lider Mukteda Sadr, BaÄŸdat yönetimi ile Ankara arasındaki BaÅŸika krizinde de bir süredir sorun yaÅŸadığı BaÄŸdat yönetimini desteklemiÅŸ, Türkiye'nin BaÅŸika'yı terk etmesi gerektiÄŸini söylemiÅŸti. 

Kaynak: Al Jazeera, DHA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.