Sosyal Medya

Coğrafyamız

BaÄŸdat'a 'BaÅŸika' ziyareti

Dışişleri Müsteşarı Ümit Yalçın başkanlığında bir heyet, Başika ve Musul konuları başta olmak üzere Irak ile yaşanan son gelişmeleri görüşmek üzere Bağdat'a gitti.



Anadolu Ajansı'nın diplomatik kaynaklara dayandırdığı bilgiye göre, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Ümit Yalçın başkanlığındaki bir heyet, başkent Bağdat'ta heyetler arası görüşmelerde bulunacak.

Görüşmelerde, BaÅŸika Kampı’ndaki Türk kuvvetlerinin durumu, Musul'da terör örgütü DEAÅž'a karşı yürütülen operasyon ve iki ülkeyi ilgilendiren bölgesel konuların ele alınması bekleniyor.

BaÄŸdat yönetimi, Türk askerinin IŞİD'e karşı savaÅŸmak üzere Ninova Muhafızları'na eÄŸitim verdiÄŸi BaÅŸika'dan çıkmasını istiyor. Ankara ise, kendilerinin BaÄŸdat yönetiminin talebi üzerine BaÅŸika'ya gittiÄŸini ve oradan çıkmayacağını ifade ediyor. Son olarak CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, "Åžu anda bizim Musul'da kardeÅŸlerimiz var. Araplar, Türkmenler, Kürtler, orada bizim kardeÅŸlerimiz var. Aynı ÅŸekilde kuzeye doÄŸru gittikçe zaten sınıra yaklaÅŸtıkça orada akrabalar var. Bizim burada kesinlikle duyarsız olmamız mümkün deÄŸil. 'BaÅŸika'dan çıkın.' Kimse bizden BaÅŸika'dan çıkmamızı beklemesin. Biz BaÅŸika'dayız ve oradaki DEAÅž terör örgütüne karşı her türlü operasyonları bugüne kadar yaptık, yapmaya da devam ediyoruz" diye konuÅŸtu.

Kaynak: AA, Al Jazeera

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.