Sosyal Medya

Güncel

Sessiz güç

İster gerçek hayatın içinde isterse sanal alemde olsun farklı olmak çoğunlukla siyah kuğu olmak gibi algılanır. Bu farklılık eğer diğerlerini deşifre edecek noktalara varmışsa siyah kuğu nitelemesi bile sizi kurtaramaz. Yaptığınız işte dürüst ve çalışkansanız, üstelik de işi en doğru şekilde icra ediyorsanız diğer tembelleri ister istemez deşifre etmiş olursunuz.



Mete Yarar - Karar

Ä°ster gerçek hayatın içinde isterse sanal alemde olsun farklı olmak çoÄŸunlukla siyah kuÄŸu olmak gibi algılanır. Bu farklılık eÄŸer diÄŸerlerini deÅŸifre edecek noktalara varmışsa siyah kuÄŸu nitelemesi bile sizi kurtaramaz. Yaptığınız iÅŸte dürüst ve çalışkansanız, üstelik de iÅŸi en doÄŸru ÅŸekilde icra ediyorsanız diÄŸer tembelleri ister istemez deÅŸifre etmiÅŸ olursunuz. 

Bu anlattığım durum Türkiye’nin IŞİD politikasında birebir gerçekleÅŸmiÅŸtir. IŞİD’in kara unsurlarıyla bertaraf edilemeyeceÄŸi ve etkin savaÅŸ yönteminin bilinmediÄŸi yalanlarını Irak ve Suriye’de uzun zamandır dinliyoruz. Bu yalanlar neticesinde yıllarca IŞİD’in büyümesine fırsat verenler ÅŸimdi de bunun meyvesini toplamaya çalışıyorlar. Dünya üzerinde IŞİD’i kullanarak yarattıkları Ä°slamafobi nedeniyle bir koalisyon gücü yaratmış durumdalar. Bu güçle de başına çökmek istedikleri ülkelere adı konmamış savaÅŸlar açabilmekteler. Yani BOP’un ülkelere giriÅŸ anahtarı olarak IŞİD’i veya onun uzantılarını kullanmaktalar. Bu kullanışlı maymuncuk sayesinde ülkelere giriÅŸ için fiili sebep yaratırken aynı zamanda ülkelerindeki göçmen yasalarını da ağırlaÅŸtırabilmekteler. 

Haydi gelin Türkiye nasıl oldu da ‘siyah kuÄŸuya dönüştü’ örnekleri ile anlatalım... 

Suriye’de IŞİD ile mücadeledeki tek unsurun YPG olduÄŸunu iddia edenler, ÖSO faktörünü Fırat Kalkanı sayesinde öğrenmiÅŸ oldular. Türkiye’nin Suriye’de yaÅŸayacağı handikaplar nedeniyle baÅŸarılı olmayacağını söyleyenlere de cunta giriÅŸiminin hemen sonrasındaki harekatla tokat gibi cevap verdik. Türkiye’yi dış politikada IŞİD üzerinden terbiye etmeye kalkanlar, TSK’nın yaptığı bu tür harekatlarla köşeye sıkışmış haldeler. Musul’da operasyon baÅŸlamadan Türkiye’nin IŞİD’le yaptığı mücadelenin rakamları açıklanınca da baÅŸka yalanlara sığınmaya baÅŸladılar. Ã‡Ã¼nkü rakamlar oldukça çarpıcıydı;

TSK, 17 Aralık 2015-15 Ekim 2016 tarihleri arasında sadece IŞİD hedeflerine yönelik Musul’un kuzey ve kuzey doÄŸusunda bulunan hedeflere:

- Fırtına obüsleriyle 3537 top atışı,

- 1128 tank topu atışı,

- 870 ZMA (Zırhlı Muh. Aracı) top atışı,   

- 1285 Havan topu atışı,

Yani toplam olarak (Burada teröristlere yönelik yapılan makinalı tüfek, uçaksavar makinalı tüfek ve diğerleri yok) 6820 atış yapılmış ve bunların sonucunda:

- Görerek tespit edilen 690 DEAŞ teröristi etkisiz hale getirilmiş,

- IŞİD’e ait 555 bina ve barınak imha edilmiÅŸ,

- 106 muhtelif araç (damperli/dampersiz kamyon, TIR, kepçe, silahlı pikap araçları…) imha edilmiÅŸ,

- 5 büyük mühimmat deposu havaya uçurulmuş,

- 34 Katyuşa mevzii, içindeki sayısı tam tespit edilemeyen teröristle beraber imha edilmiş,

- Bir Ana Muhabere Merkezi yerle bir edilmiÅŸ,

- 1 tank imha edilmiÅŸ,

- 5 top silahı ve 22 top mevzii imha edilmiş,

- 1 ÇNRA mevzii ve 30 civarı 81 mm Havan mevzii imha edilmiş,

- 11 Doçka silahı ve mevzii yok edilmiştir.

Yani iÅŸi ehline bıraksalar Musul Kerbela olmadan sorunun çözülebileceÄŸi de bu rakamlarla ortada. Åžimdi neden Türkiye Suriye’de ve Irak’ta istenmiyor, anlatabildim mi ? Birileri IŞİD üzerinden uzun vadeli bir kaos istiyor. Türkiye de sorunun kısa vadede çözülebileceÄŸini gösteriyor. Yani BOP’un elindeki zamanı çalıyor. Türkiye sessiz bir güç olarak ‘ben buradayım’ diyor. Tabii ki duyana veya duymak isteyene ...

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.