Sosyal Medya

Güncel

ABD'den ilgi çeken Ninova Muhafızları vurgusu

Obama'nın DAEŞ ile Mücadele Özel Temsilcisi Brett McGurk, Musul operasyonla ilgili sosyal medya hesabından önemli açıklamalarda bulundu.



Obama'nın DAEÅž ile Mücadele Özel Temsilcisi Brett McGurk, Musul operasyonla ilgili sosyal medya hesabından önemli açıklamalarda bulundu. McGurk'un açıklamasında dikkat çeken detaylar ise Türk askerlerinin eÄŸittiÄŸi Ninova Gönüllüleri'ne baÅŸarılar dilemesi veABD'nin de operasyonda aktif olarak yer aldığını belirten mesajları oldu. Ä°badi, operasyonun baÅŸladığını duyurmak için yaptığı açıklamada PeÅŸmerge güçlerinden, Türkiye'nin eÄŸittiÄŸi Musullu yerel güçlerden oluÅŸan Ninova Muhafızları'ndan ve Åžii milis gücü HaÅŸdi Åžabi'den söz etmemiÅŸti. ABD Savunma Bakanı Ashton Carter da Musul’u DEAÅž’tan kurtarma operasyonunun, örgütün kalıcı olarak yenilgiye uÄŸratılmasına yönelik kampanyanın dönüm noktası olduÄŸunu belirtti.

ABD’nin IŞİD (DAEÅž)’e karşı koalisyondaki temsilcisi McGurk, Musul operasyonuna katılan Irak güvenlik güçleri ve peÅŸmergeye desteÄŸini bildirirken, Dabık’ı IŞİD’den kurtaran ÖSO ve Türkiye’ye de teÅŸekkür etti.

ABD’nin IŞİD’e karşı uluslararası koalisyon özel temsilcisi Brett McGurk, twitterhesabından yaptığı açıklamada, "Bu gece BaÅŸbakan Ä°badi, IŞİD teröristlerinin elinde geçen iki karanlık yılın ardından Musul’un kurtarılması için büyük operasyonu baÅŸlatma emri verdi" diyerek, Musul Harekatı’na olan desteÄŸini bildirdi. McGurk ayrıca, "Kahraman Iraklı güçlerin, Kürt peÅŸmergelerin ve Ninova gönüllülerinin yolunu Tanrı açık etsin. Bu tarihi operasyonda sizinle birlikte olmaktan gurur duyuyoruz" ifadesinde bulundu.

Musul'u kurtarma operasyonundan ilk görüntüler

 

 
 
 
 
 

 

McGurk, Suriye’de Türk Silahlı Kuvvetleri’nin desteÄŸiyle DAEÅž’e karşı savaÅŸan Özgür Suriye Ordusu’nun (ÖSO) Dabık’ı ele geçirmesinden de bahsetti. "Birden fazla cephede IŞİD’e karşı baskıyı artırıyoruz" yorumunu yapan McGurk, ABD Savunma Bakanlığı’nınbugün Dabık’la ilgili yayınladığı duyuruyu paylaÅŸtı.

"MÃœTTEFÄ°KÄ°MÄ°Z TÃœRKÄ°YE’NÄ°N GÜÇLÃœ DESTEĞİYLE…"

ABD Savunma Bakanlığı’nın açıklamasında ise, Suriyeli muhalif güçlerin Suriye’nin Dabık köyünü DAEÅž kontrolünden kurtarmasından duyulan memnuniyet dile getirilerek, harekata ’müttefikimiz Türkiye’nin güçlü desteÄŸinin saÄŸladığı katkıya’ deÄŸinildi. "Bu olay, o barbar topluluÄŸa (DAEÅž’e) karşı elde edilen en son askeri netice olmanın ötesinde, Dabık ayrıca IŞİD için simgesel bir öneme sahipti. O topluluk, Dabık’ta korkunç felaketlere neden olmuÅŸ, Ä°ngilizce yayınladıkları dergiye bu köyün adını vererek, sözde halifeliklerinin nihai zaferinin yerinin burası olacağını iddiaetmiÅŸlerdi. Buranın kurtarılması için savaÅŸan Suriyelilere ve operasyonu yakından koordine eden müttefikimiz Türkiye’ye teÅŸekkür ediyoruz" denildi.

16-10/17/580424f067b0a92b54ea3485.jpg

CARTER: DÖNÜM NOKTASI

ABD Savunma Bakanı Ashton Carter, Musul’u DEAÅž’tan kurtarma operasyonunun, örgütün kalıcı olarak yenilgiye uÄŸratılmasına yönelik kampanyanın dönüm noktası olduÄŸunu belirtti.

Carter, Musul’un DEAÅž’tan geri alınmasına dönük operasyonun baÅŸlamasına iliÅŸkin yazılı açıklama yaptı.

Kentin örgütten alınmasına yönelik operasyonun başladığının Irak Başkanı Haydar el-İbadi tarafından duyurulduğunu anımsatan Carter, şunları kaydetti:

“Bu, DEAÅž’ın kalıcı olarak yenilgiye uÄŸratılması kampanyasında bir dönüm noktası. ABD ve uluslararası koalisyonun geri kalanı, önlerindeki zorlu savaÅŸta Iraklı güvenlik kuvvetlerini, PeÅŸmerge güçlerini ve Irak halkını desteklemeye hazır. Iraklı partnerlerimizin ortak düşmanımızı yeneceklerine, Musul’u ve Irak’ın geri kalanını örgütün nefret ve gaddarlığından kurtaracaklarına inanıyoruz.”

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.