Sosyal Medya

Dünya

ABD'den FETÖ'ye ödül!

ABD Eğitim Bakanlığı, Teksas'taki FETÖ bağlantılı sözleşmeli Harmony Okullarına 5 yıllığına 26,7 milyon dolar finansal destek kararı aldı.



ABD EÄŸitim Bakanlığının internet sitesinde yer verilen bilgiye göre, 2016 yılında "öğretmen teÅŸvikleri programı" kapsamında 13 okula "ödül" verilmesi kararlaÅŸtırıldı. 

Bu kapsamda, FETÖ ile baÄŸlantılı olduÄŸu bildirilen Teksas merkezli Harmony Okullarına ilk yıl için 5,9 milyon, 5 sene için toplam 26,7 milyon dolarlık "teÅŸvik" ödemesi yapılmasına karar verildi. 

Bakanlık tarafından farklı yıllarda proje bazlı verilen öğretmen teÅŸvik desteÄŸinin, FETÖ baÄŸlantılı olduÄŸu bilinen bir okula verilmesi bazı soru iÅŸaretlerine neden oldu. 

Teksas eyaletindeki Harmony Okullarının, 15 Temmuz'daki darbe girişiminden sorumlu olduğu gerekçesiyle ABD'den iadesi istenen FETÖ elebaşı Fetullah Gülen ile ilişkili bir eğitim kurumu olduğu belirtiliyor.

ÜÇ OKUL KAPATILABİLİR

Öte yandan, FETÖ ile bağlantılı olduğu belirtilen ve sözleşme süresi 5 yıl olan Magnolia Okullarına ait Los Angeles merkezli üç okulun, Türkiye'den "fazla sayıda öğretmen getirmesi" nedeniyle kapatılabileceği ortaya çıkmıştı.

VAKIFLAR ÃœZERÄ°NDEN Ä°DARE EDÄ°LÄ°YOR

FETÖ, 140 civarındaki sözleşmeli (charter) okul ile ABD'de en yaygın sözleşmeli okul ağlarından birini yönetiyor. FETÖ grubu bunun için ABD devletinden yılda yaklaşık 500 milyon lira para alıyor. Okullar genellikle belli çatı kuruluşlar etrafında toplanıyor ve vakıflar üzerinden idare ediliyor. Örneğin Teksas eyaletinde faaliyet gösteren Harmony Okullarına ait 46 kampus bulunuyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.