Sosyal Medya

EÄŸitim

FETÖ bir nesli yok etti!

Önder İmam Hatipliler Derneği "15 Temmuz Işığında Eğitimi Yeniden Düşünmek" sempozyumu düzenlendi.



ÖNDER Ä°mam Hatipliler DerneÄŸi  "15 Temmuz Işığında EÄŸitimi Yeniden Düşünmek" üst baÅŸlığıyla düzenlenen sempozyum, Marmara Ãœniversitesi Sultanahmet YerleÅŸkesi Rektörlük Binası Konferans Salonu'nda gerçekleÅŸti.

Sempozyuma Milli EÄŸitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, Talim ve Terbiye Kurulu BaÅŸkanı Alpaslan DurmuÅŸ, CumhurbaÅŸkanı BaÅŸdanışmanı Prof. Dr. AyÅŸen Gürcan, BaÅŸbakan BaÅŸdanışmanı Dr.Necdet Subaşı, ÖNDER Genel BaÅŸkanı Halit BekiroÄŸlu, çok sayıda akademisyen, basın mensupları ve öğrenciler katıldı. 

Sempozyum,15 Temmuz gecesinden ve meydan nöbetlerinden fotoÄŸraflardan oluÅŸan sergisinin gezilmesiyle baÅŸladı. Sempozyum açılışında konuÅŸma yapan Milli EÄŸitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, Türkiye'nin ekonomideki gibi eÄŸitimde de aynı baÅŸarıyı yakalama çabası içinde olduÄŸunu söyledi. 

Bakanlığın eÄŸitim modelleri içindeki imam hatip okullarının halk tarafından her dönemde kabul gördüğünü anlatan Erdem, imam hatipleri farklı kılanın arkasındaki güçlü STK’lar olduÄŸunu ifade etti.

KonuÅŸmasında 28 Åžubat sürecine de deÄŸinen Erdem, “Yakın tarihimizde 28 Åžubat'ın çok iyi irdelenmesi gerekir. Çünkü 700 bin öğrenciye kavuÅŸan imam hatipler, o dönemde kapatıldı ve dini duyarlılıkları daha yüksek olan veliler, çocuklarını ilk etapta özel olarak gönderilebilecek okullar olarak, FETÖ örgütünün okullarını gördü." dedi.

Erdem, "Hem çok hızlı büyüdüler hem de düşündükleri eylemin en büyük hamlesini yapmış oldular. Ama bu da kesmedi onları. Yani bu örgüt eÄŸitimi kötü emellerine alet ederek adeta bir nesli yok etti. Burada hepimizin üstüne düşen sorumluluklar var, bundan dolayı bu sempozyumu çok önemli buluyorum.” ifadelerini kullandı. 

15 TEMMUZ VE DİN EĞİTİMİ

Açılış konuÅŸmasını yapan ÖNDER Genel BaÅŸkanı Halit BekiroÄŸlu, Ä°mam-hatip okullarının öneminin15 Temmuz darbe giriÅŸimi gecesinde daha iyi anlaşıldığını belirterek sözlerine baÅŸladı. 

BekiroÄŸlu, “15 Temmuz hadisesi bizim aslında saÄŸlıklı bir din eÄŸitimi geçmiÅŸimizin olmadığını gösterdi. Tam da bu noktada imam-hatiplerin çok anlamlı, kıymetli bir yerde durduÄŸuna inanıyorum. Ama maalesef imam-hatiplerimiz, neredeyse 50-60 yıldır siyaset sahnesinde hep tartışıldı. Ä°mam-hatip okullarının tarihi, Türkiye’nin siyasi tarihiyle neredeyse örtüştüğünü söyleyebiliriz. Bu yönüyle imam-hatiplerin çok önemli bir alan olduÄŸunu düşünüyorum.” dedi.

EÄŸitimde teori ile pratiÄŸin birlikte yürütülmesi halinde daha saÄŸlıklı bir sonuç alınacağını ifade eden BekiroÄŸlu, “ Çocuklarımızı salt akademik baÅŸarı üzerinden deÄŸil, sanatsal yetenekleriyle, kültürel ve sosyal aktivite yönleri ile deÄŸerlendirmemiz lazım.” ÅŸeklinde konuÅŸtu. 

Açılış konuÅŸmalarının ardından sempozyum, “EÄŸitim Sorunumuza Odaklanmak” oturumu ile baÅŸladı. 

1.Oturumda BaÅŸbakan BaÅŸdanışmanı Dr.Necdet Subaşı, Medipol Ãœniversitesi’nden Prof. Dr.Bekir Berat Özipek ve Türkiye Maarif Vakfı BaÅŸkanı Prof.Dr.Birol Akgün, Türkiye’nin EÄŸitim Sorunu,Siyasal Kimlik ve EÄŸitim, 28 Åžubat üzerinden Türkiye’de Laiklik ve Din EÄŸitimine Yansımaları baÅŸlıklarında sunumlarını gerçekleÅŸtirdiler. 

Öğleden sonra baÅŸlayan 2.Oturumda, Ä°deal EÄŸitim konusu üzerinde duruldu. 

Doç.Dr.Cennet Uslu, DeÄŸiÅŸen Dünyada EÄŸitim’i anlatırken herkes için ideal eÄŸitimin mümkün olup olmadığı sorusu üzerinde durdu. Doç.Dr.Lütfi Sunar, eÄŸitimdeki eÅŸitsizliklere ve bu eÅŸitsizlikleri aÅŸmanın imkanlarına deÄŸindi. Din EÄŸitiminin Hukuki Çerçevesi’ni ele alan Yrd.Doç.Dr.Adnan Küçük, din eÄŸitimi konusunda ABD, AB ve Türkiye arasındaki farkları ve uygulamaları anlattı. 

EĞİTİMDE REVİZYON DEĞİL REFORM

ÖNDER Yönetim Kurulu Ãœyesi Doç.Dr.Cihad Demirli’nin moderatörlüğünde gerçekleÅŸen son oturumda ise Türkiye’nin EÄŸitim Sistemini Dönüştürmek, Reform İçin Yol Haritası, Yeniden Yapılandırma İçin Perspektif ve Ä°lkelerin neler olacağı konuÅŸuldu.

"15 TEMMUZ BÄ°R UMUTTU"

15 temmuzun kendisi için “umut” olduÄŸunu dile getirerek sözlerine baÅŸlayan Prof.Dr.AyÅŸen Gürcan, bilimsel kognitif yöntemlerden ve insan yetiÅŸtirme sürecinden bahsetti. Gürcan yaptığı sunumda, esas olanın her zaman eriÅŸilebilir bilgi deÄŸil, bu bilgiyi kullanacak kiÅŸinin yetiÅŸtirilmesindeki öneme deÄŸindi.   

Kapanış konuÅŸmasını Dr. Mustafa Özel’in yaptığı sempozyum, katılımlarından ötürü konuÅŸmacılara kendi adlarına bağışlanan fidanların teÅŸekkür belgesinin takdimi ile sona erdi. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.