Sosyal Medya

Dünya

ABD: Topyekün saldırı henüz başlamadı

Pentagon, DEAŞ’ın elinde tuttuğu Musul kentinin kurtarılmasına ilişkin operasyonun henüz topyekün başlamadığını belirtti.



Pentagon yetkilisi, AA muhabirinin Musul’un örgütün elinden alınmasına yönelik askeri operasyonun baÅŸlayıp baÅŸlamadığına iliÅŸkin sorusuna verdiÄŸi yanıtta, “Topyekün saldırı henüz baÅŸlamadı.” ifadesini kullandı. Yetkili, operasyonun kısmen de olsa baÅŸlayıp baÅŸlamadığını ise “Bunu size teyit edemem.” ÅŸeklinde yanıtladı.

TWİTTER'DAKİ PAYLAŞIMLAR TAMAMEN DOĞRU DEĞİL

Öte yandan sosyal paylaşım platformlarında Musul operasyonunun baÅŸladığına dair birçok bilgi yer alıyordu. ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) da söz konusu bilgilerin doÄŸru olmadığını kaydetti. CENTCOM’un yaptığı yazılı açıklamada, ÅŸu ifadelere yer verildi: “Musul operasyonuna iliÅŸkin olduÄŸu iddia edilen bir planın Twitter’da paylaşıldığını biliyoruz. Ä°nternette ve sosyal medyada pek çok yanlış haberler var. Pek çok insan, Musul’un özgürleÅŸtirilmesinin nasıl ve ne zaman baÅŸlayacağını bildiÄŸini sanıyor. Musul’un özgürleÅŸtirilmesi, Irak ordusunun bir planıdır ve Irak hükümetinin DEAÅž’ı kesin olarak yenmek için seçtiÄŸi bir zamanda baÅŸlayacak.”

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.