Sosyal Medya

Güncel

Lozan'daki Suriye toplantısı başladı

Türkiye, Rusya ve ABD'nin yanı sıra bazı bölge ülkelerini de bir araya getiren İsviçre'nin Lozan kentindeki Suriye toplantısı başladı.



Türkiye, Rusya, ABD'nin yanı sıra bazı bölge ülkelerini bir araya getiren İsviçre'nin Lozan kentindeki Suriye toplantısı başladı.

IRAK DA KATILIYOR

Beau-Rivage Palace Oteli'nde yapılan dışişleri bakanları düzeyindeki toplantıya, Suudi Arabistan, İran, Katar, Ürdün, Mısır ve Türkiye'nin Başika kampı nedeniyle sorun yaşadığı Irak da katılıyor.

TÜRKİYE'Yİ MEVLÜT ÇAVUŞOĞLU TEMSİL EDİYOR

Türkiye'yi Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun temsil ettiği toplantıda, BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura da yer alıyor.

Suriye'de çatışan tarafların ateşkese uyması için gerekli çalışmanın yürütülmesi ve krizin siyasi çözümünün yeniden başlatılması için ön koşulların oluşturulması hedefleniyor.

İRAN DIŞİŞLERİ BAKANI ZARİF DE KATILIYOR

Toplantıya davet edilmesine rağmen son güne kadar katılacağını teyit etmeyen İran'da toplantıda yer aldı.

Avrupa'nın göbeğinde yer alsa da AB dışında olmayı tercih eden, NATO üyesi olmayan ve BM Cenevre Ofisi'ne ev sahipliği yapmasına rağmen BM'ye bile 2002 yılında 190. üye olarak katılan, tüm bu sebeplerle tarafsızlığıyla tanınan İsviçre, Montrö Boğazlar Sözleşmesi'nden Lozan Antlaşması'na, İran ile nükleer müzakerelerinden Suriye görüşmelerine kadar birçok diplomatik görüşmede tercih edilmeyi sürdürüyor.

Kerry ile Lavrov'un Lozan'da ikili bir görüşme yapması durumunda ise ABD ve Rusya arasında askıya alınan Suriye görüşmeleri de yeniden başlamış olacak.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İsviçre'nin Lozan kentinde, Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura ile görüştü

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.