Sosyal Medya

Güncel

Bahçeli'den 'Başkanlık' açıklaması

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başkanlık tartışmalarına ilişkin açıklama yaptı.



MHP Genel BaÅŸkanı Devlet Bahçeli, baÅŸkanlık sistemi ile ilgili tartışmalara iliÅŸkin, "Neyi anlatmak istediÄŸim ve tam anlattığım kanatindeyim. Herkesin bildiÄŸi gibi anlama çabası içinde bu çabaya da saygı duyuyorum. Tartışmalar siyaseti zenginleÅŸtirecek ve sistem tartışmalarına son verecek hayırlı bir sonuca ulaşırsa da bundan memnuniyet duyacağımı ifade edeyim" diye konuÅŸtu. 

Referandum için gerekli 330 oyu bulması için destek verip vermeyeceÄŸine yönelik soruya Bahçeli, "Nasıl bir teklif geleceÄŸini görmemiz lazım" yanıtını verdi.

"Meclis'e gelinir, Meclis'te 330 ile 367 aralığında bir sonuç çıkarsa tabiatıyla referanduma gitmek lazım" diyen Bahçeli, "Ama böyle bir hayırlı geliÅŸmeyi, sabote etmek doÄŸru deÄŸildir. Böyle bir hayırlı geliÅŸmeye baÅŸka türlü yaklaÅŸarak kaos ve kriz ortamının devamında veya bir baÅŸka ifadeyle ÅŸu an yaÅŸanmakta olan fiili durumun devamını arzulayanlar ise Türkiye'de kaosun kurucuları, kaosun yaÅŸatıcıları ve darbe çaÄŸrıcıları olarak da tarihte yerini alacaklardır" diye konuÅŸtu.

Bahçeli'nin açıklamasından satır başları şöyle:

Son dönemlerde başkanlık sistemini gündeme getirmek suretiyle bu dönüşümün sağlanması arzusunu taşıyanlar vardır. Demek ki karşımızda iki temel tercih bulunmaktadır. Parlamenter sisteme devam edelim mi, yoksa başkanlık sistemine geçelim mi?

Başkanlık sistemine geçme arzusu taşıyanlar bir de fiili durum yaratmıştır. Bu fiili durum bu şekliyle devam ederse Türkiye bir kriz ve kaos ortamına sürüklenebilir. Bunu da aşmak lazımdır. Siyaseti yeni bir kaos ve kriz dönemiyle tıkamamak lazımdır.

Önümüzdeki günlerde TBMM'ye bugünkü siyasi iktidar, başkanlık sisteminde çok ısrarlı duruşu ve zaman zaman da fiili durumlarıyla bunu şekillendirmeye çalışmasına cevaben TBMM'ye bir metnin getirilmesinde yarar vardır.

Bu metin geldiği zaman her partide olduğu gibi MHP de metin üzerinde değerlendirme yapacak ve anayasa değişikliği prosedürü çerçevesinde Meclisteki çalışmalara katkı sağlayacaktır.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.