Sosyal Medya

Güncel

MİT 'Bylock'u kırdı!

MİT'in teknik ekibi dünya çapında bir istihbarat başarısına imza atarak FET֒cülerin şifreli haberleşme ağı ‘ ByLock ve Eagle’ programlarını kırmayı başardı



15 TEMMUZ darbe girişiminden önce MİT, çok kritik bazı bilgilere ulaştı. Genelkurmay ve emniyet başta olmak üzere kamu kurumlarındaki FETÖ mensuplarının kendi aralarında özel olarak mesajlaştıkları uygulama listesi çıkarıldı. Bu program üzerinden 56 bin kişilik isim listesi saptandı. Bu liste Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, Genelkurmay ve diğer ilgili birimlerle paylaşıldı.

Kırılan bu program, örgüte iliÅŸkin birçok veri saÄŸladığı gibi kurumlarda gizlenmiÅŸ kripto FETÖ mensuplarına iliÅŸkin veri saÄŸladı. Tasfiye operasyonları da bu listeler üzerinden baÅŸlatıldı. 10 Temmuz’da MÄ°T, TSK içindeki ‘paralel yapı’ mensuplarının isimlerinin bulunduÄŸu listeyi Genelkurmay’a iletti.

Ä°ÅŸlem yapılabilmesi için Genelkurmay, aÄŸustostaki YAÅž toplantısını gerekçe gösterip yürütülen disiplin soruÅŸturmaları olduÄŸunu ve tasfiyelerin YAÅž’ta yapılmasının daha doÄŸru olacağını bildirdi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.