Sosyal Medya

Güncel

Şii milislere ordu kamuflajı

Peşmerge ve Türk askerinin Başika’da eğittiği Musullu yerel güçlerle birlikte Irak Ordusu da Musul çevresine askeri konvoylarla sevkiyat yapmaya başladı.



Son üç günde sevkiyatı hızlandıran Irak Ordusu Musullu yerel güçlerle birlikte kentin merkezine girecek. Özellikle Felluce operasyonu sırasında çok tartışma yaratan ve önceki operasyonlarda yerel halka yaptığı zulümlerle gündeme gelen Åžii milislerin Musul merkeze girmeyeceÄŸi açıklanmıştı. Fakat Kürt bölgesinde konuÅŸlanan Irak Ordusu’na ait birliklerin Irak bayrağı ile beraber Åžii milislerin flamaları ve armalarını taşımaları dikkat çekti. IKBY’ye yakın Rudaw’ın haberine göre Musul’un Tılsıkof bölgesine gelen ve ağır silahlarla donatılan Ordu gücü, Irak bayrağının yanı sıra Åžii milis grubu HeÅŸdi Åžabi’nin flamalarını taşıyor.

‘PKK’yı Musul’da istemiyoruz’

ABD DışiÅŸleri Bakanlığı, terör örgütü olarak tanımladıkları PKK’nın Musul’un DEAÅž’tan temizlenmesi için düzenlenecek operasyona katılmasını desteklemediklerini bildirdi. ABD DışiÅŸleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner, günlük basın toplantısında bir soru üzerine  “PKK’yı çok açık bir ÅŸekilde terör örgütü olarak deÄŸerlendiriyoruz. PKK’nın Musul operasyonunda yer almasını desteklemiyoruz” dedi. Özellikle KDP’li yöneticiler terör örgütü PKK’nın HaÅŸdi Åžabi üzerinden BaÄŸdat’tan para ve silah yardımı aldığı, Musul operasyonuna Batı’dan katılacaklarını açıklamıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.