Sosyal Medya

Güncel

'Türkiye Cümhuriyeti gel dediğinde gelen, çık dediğinde çıkan ülke değildir'

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Konya'da STK temsilcilerine sesleniyor.



"Mezhebi, dinin önüne çıkaran bir anlayış maalesef Ä°slam dünyasının bazı bölgelerinde öne çıkmış durumda. Hemen her gün tahammül sınırlarımızı zorlayan terör eylemlerine, iç ve dış provokasyonlara maruz kalıyoruz"

"Dünyada kartların yeniden karıldığı enerji kaynakları üzerinde küresel rekabetin arttığı dönemde İslam aleminin potansiyeli heba edilmek isteniyor. DEAŞ, El-Kaide, Boko Haram, FETÖ gibi dini kavramları kullanan bu örgütlerin en büyük mağduru yine Müslümanlar"

"Irak'ta Suriye'de, Pakistan'da, Filistin, Libya, Mısır, Afgansitan, tüm buralarda mezhep üzerinden hareket eden örgütlerin hedefi yine Müslümanlar. Aynı dine, peygambere inanan insanların arasına kan ve husumet sokulmak isteniyor. Türkiye son 14 yılda ekonomiden, siyasete, demokrasiden dış politikaya kadar her alanda büyük bir baÅŸarı hikayesi yazmıştır. Türkiye'nin bu hikayesi geleceÄŸimize ışık tutuyor. Türkiye'nin bu önemli konumunu dünyanın farklı köşelerinden gelen mesajlarda da görüyoruz. Yaptığımız ziyaretlerde birebir ÅŸahit oluyoruz."

"BAŞİKA'DAKİ TÜRKLER BİRİLERİNİ RAHATSIZ EDİYOR"

"Bu ışık birilerini rahatsız ediyor. Son Cerablus olayında Musullu kardeÅŸlerimiz ÅŸunu söyledi; 'Biz birkaç ay öncesine kadar umutsuzduk, ama umudumuz arttı' demeye baÅŸladılar. Biz artık umudumuzu Türkiye'nin Irak'ta atacağı adımlara baÄŸladık diyorlar. Cidd manada bir tehdidin altındalar. Burada tehdit olarak DEAÅž var. Åžu anda BaÅŸika'daki Türkler birilerini rahatsız ediyor. Irak'ın merkezi yönetimini rahatsız ediyor. Ahmet bey BaÅŸbakan'ken, ÅŸimdiki BaÅŸbakan ile aynı masaya oturup mesaj vermiÅŸlerdi. Bizden yardım isteyen bunlardı. Åžimdi buradan çıkmalı diyor. Kusura bakma. Türkiye Cumhuriyeti gel dediÄŸinde gelen, istediÄŸin zaman çık dediÄŸinde çıkan bir ülke deÄŸil"

"BUNLAR MÃœNAFIKTIR"

"Bunlar zalimdir, bunlar münafıktır. Bunlarda her ÅŸeyi görürüz. Bunlar içimizdeki fitne unsurlarıdır. Aynen kanser hücresi gibi. Vücuda metaztaz yapmış durumdalar. Öyle bir temizlik gerekiyor ki en ufak belirtisi kalmamalı. Åžu anda bunu yapıyoruz. 40 yıldır takiyye yaptılar. Bu örgütün karanlık yüzü 15 Temmuz'da ortaya çıktı. Vatanın korunması için namuslarına emanet edilen silahlar, FETÖ'cü hainler tarafından millete çevrildi. Milletin ÅŸahlanışını temsil eden kurumlar özellikle hedef seçildi"

ASKERÄ° LÄ°SELERÄ°N KAPATILMASI

"O kadar ilginçtir ki, eski Genelkurmay baÅŸkanlarından ziyaretime gelen diyor ki; her ÅŸey iyi güzel de askeri liselerin kapatılmasını doÄŸru bulmadım diyor. Ya paÅŸam dedim, siz herhalde bu darbelerin ve darbecilerin yetiÅŸmesini ve devamını istiyorsunuz dedim. Bu darbeciler bu liselerden yetiÅŸmedi mi? Bunlar buradan yetiÅŸti. Hala buradan yetiÅŸmeye devam mı etsinler? Bunu mu istiyorsunuz dedim. Genelkurmay BaÅŸkanımız düz liseden gelme. Demek düz liseden gelenlerden de Genelkurmay BaÅŸkanı oluyormuÅŸ. Tek tipçilikten vazgeçelim. Adamlar sadece FETÖ'cülerden oluÅŸan lise oluÅŸturmuÅŸ, FETÖ'cüden baÅŸka bir ÅŸey çıkmıyor. Kusura bakmayın, biz bu iÅŸi iyi düşündük, üzerinde de çok çalıştık. Bu kapıları bütün milletin evlatlarına açacağız. Bu gençlik bizim gençliÄŸimiz deÄŸil mi?"

"AT BİNENİN, KILIÇ KUŞANANANINDIR"

"GATA'yı konuÅŸmaya baÅŸladılar. Bir inceledi. Tıp fakülteleri içerisinde en baÅŸarısız olanlar GATA'ya gidiyor. Niye? Tezgah öyle kurulmuÅŸ da onun için. Mesele saÄŸlık hizmetinin verilmesi deÄŸil mi? Tamam, bitti. Ben saÄŸlık hizmetini nereden alıyorsam, GATA'da SaÄŸlık Bakanlığına baÄŸlı olan doktorlar verecek. Åžu anda bizim düz bu tür doktorlar kalkıp da asker polis yaralanınca buna hizmet vermez mi ya? Böyle bir ÅŸey düşünülebilir mi? At binenin, kılıç kuÅŸananandır. Pensilvanya'dakinin talimatları doÄŸrultusunda ülke yönetilemez"Pensilvanya'daki örgüt liderinin talimatları doÄŸrultusunda ülke yönetilemez. Buna müsaade edemeyiz.

"PKK'DA BİLE BU KADAR İN GÖRMEDİK"

"MaÄŸdur diye bir ÅŸey tutturdular, asıl maÄŸdur benim ÅŸehit olan vatandaşımın yakını. Ãœlkeyi yıkmaya çalışanlar nasıl oluyor da maÄŸdur oluyor. Bakın nerelerden ne tür kasalar çıkıyor. Ne tür gizli evraklar çıkıyor. Daha durun neler çıkacak. Ä°nlerine yeni yeni giriyoruz. Ä°nler açıldıkça baÅŸka inler çıkıyor. PKK'da bile bu kadar in görmedik. Ãœzerine üzerine gideceÄŸiz. Onlar kaçacak biz kovalayacağız. Bunlara ev sahipliÄŸi yapanlar da bunlardan bir dert görsün"

"EVET Ä°DAMI SAVUNUYORUM DEDÄ°M"

"15 Temmuz bu ülkeyi mütemlekeye dönüştürmeyi hedefleyen iÅŸgal hareketidir. Hak ettikleri cezayı çekecekler. Yasin Börü'nün annesi ile konuÅŸtum. Yasin'imin kanı yerde kalmayacak deÄŸil mi dedi. Ben ne yapacağım? Millet idam dediÄŸi zaman, ben de idamın yanındayım dediÄŸimde bazıları karşımıza çıkıyor. Siz idamı savunuyorsunuz diyor. Evet savunuyorum dedim. Çünkü devlet olarak benim idamı affetme yetkim yok. O yetki o ÅŸehit edilenlerin kendi ailelelerine aittir. Biz devlete karşı iÅŸlenen suçları affederiz ama onu affedemeyiz. Parlamento kararını verir, o karara uymaya mecburuz. Benim önüme de geldi mi ben bunu onaylarım dedim. Ben Yasin'in annesinin de, 41 ÅŸehidimizin tüm yakınlarının yakarışlarının altından kalkamam. Bu terazi bu kadar sikleti çekmez"

"SALALARA DAYANAMAYANLAR OLDU"

"15 Temmuz gecesi salalar milletimizin kurtuluÅŸuna çare için verildi. Onlara bile dayanamayanlar vardı. Ä°zmir'de müezzzini tekme tokat dövenleri gördünüz. Onlar da Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı. Niye sela veriliyormuÅŸ. Ya bunlar zaten geçmiÅŸlerinde malum, ezana tahammül edemeyenlerdir. Darbecilerin en ağır ÅŸekilde cezalandırılmalarını da bu kötü alışkanlığın selasını vermek için gerçekleÅŸtirmeliyiz."

"15 Temmuz gecesi ortalıkta görünmeyen, tanklara alkış tutanlara göre sorunun çözümü için eski jakoben, tek tipçi dönemlere geri dönülmesi gerekiyormuÅŸ. 15 Temmuz sonrası sosyal medyada boca edilen bu tezler sadece birer hezeyandır. 15 Temmuz'a giden yolun taÅŸları dini kurumlara, dini hayata çarpık bakan anlayış tarafından döşenmiÅŸtir. Milleti yobaz, takunyalı diyerek öteleyenler FETÖ gibilerin oluÅŸmasına çanak tutmuÅŸtur"

"TANISAN NE OLUR, TANIMASAN NE OLUR?"

"Siyasetin alanı müdahalelerle kısıtlanmasaydı FETÖ bu kadar büyüyebilir miydi? 17-25 Aralık'tan beri FETÖ'ye verdiÄŸimiz mücadelede yalnız kalmasaydık 15 Temmuz yaÅŸanır mıydı? Yenikapı'dan yeni ruh oluÅŸsun dedik. Bir de baktık ki hazmedemeyenler çıktı. Gelmek istemeyip de aracılar vasıtasıyla gelmesi temin edilenler, ben böyle bir Yenikapı ruhunu tanımıyorum demeye baÅŸladılar. Tanısan ne olur, tanımasan ne olur. Aslolan milletin tanımasıdır. Oraya gelen 5 milyon bunu tanımış oraya gelmiÅŸ. Ekranları başında 5 milyon izlemiÅŸ."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.