Sosyal Medya

Güncel

Bakan açıkladı: 3 FETÖ üyesini teslim aldık

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Malezya'daki FETÖ üyesi 3 teröristin, dün gece teslim alındığını söyledi.



DışiÅŸleri Bakanı Mevlüt ÇavuÅŸoÄŸlu, Antalya EÄŸitim ve AraÅŸtırma Hastanesi’ne baÄŸlı 30 yataklı Alkol ve Madde Bağımlılığı AraÅŸtırma, Tedavi ve EÄŸitim Merkezi’nin (AMATEM) açılış törenine katıldı. Burada bir konuÅŸma yapan Bakan ÇavuÅŸoÄŸlu, FETÖ ile mücadelenin içeride ve dışarıda sonuna kadar sürdürüleceÄŸini söyledi.
 
Yunanistan’a kaçan FETÖ üyelerinin sığınma taleplerinin reddedildiÄŸini aktaran Bakan ÇavuÅŸoÄŸlu, şöyle konuÅŸtu:
 
"Biri kaldı, diÄŸer yedisinin sığınma talebi mahkeme tarafından reddedildi. Bir an evvel onu getirmek için çalışıyoruz. Dün Körfez Ä°ÅŸbirliÄŸi Konseyi FETÖ’yü terör listesine aldı. Önümüzdeki hafta içinde salı- çarÅŸamba günü Ä°slam Ä°ÅŸbirliÄŸi DışiÅŸleri Bakanları toplantısı kardeÅŸ Özbekistan’da gerçekleÅŸecek. Ä°nÅŸallah 58 üyeli ve birçok gözlemci üyesi de var. Ä°slam Ä°ÅŸbirliÄŸi TeÅŸkilatı da FETÖ’yü terör listesine alacak.
 
Åžu anda taslak hazır, üst düzey uzmanlar toplantısında kabul edildi ve dün gece Malezya’dan üç teröristi teslim aldık. Åžunu bilsinler nerede olurlarsa olsunlar, ülkemize bu acıyı yaÅŸatanlara hesabını yargı önünde soracağız, onları yargıya teslim edeceÄŸiz. Türkiye’de de yurtdışında nerede olursa olsun alıp getirip yargıya teslim edeceÄŸiz. Er ya da geç FETÖ’yü de Türkiye’ye getireceÄŸiz. Bundan kaçamaz, bunun için mücadelemizi sürdürüyoruz. Önümüzdeki günlerde adalet bakanımız Washington’a gidiyor. Ä°lave belge ve delillerle beraber bazı temaslarda bulunacak."
 
ANKARA/DHA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.