Sosyal Medya

Güncel

FETÖ'nün yazışmaları deşifre oldu!

FETÖ mensuplarının gizli yazışma programı Eagle kullanan mensuplarına yönelik Türkiye ilk operasyon Adıyaman merkezli olarak 13 ilde başlatıldı. Gözaltına alınan örgüt mensuplarının cep telefonlarında tespit edilen gizli yazışmalarda, olası bir göz altı durumunda polise ne şekilde ifade vereceği ile ilgili talimat veriliyor. Yazışmalarda özellikle örgüt mensuplarına inandırıcı olması için FET֒ye küfür etmelerini, polisin tuzak soru sorabileceğini ve bu tuzak sorulara düşmemelerini istiyorlar.



 
FETÖ terör örgütüne yönelik 15 Temmuz’dan sonra yürütülen operasyonlar kapsamında göz altına alınan şüphelilerin cep telefonlarında yapılan incelemelerde Bylock, Tango gibi gizli yazışmada kullanılan Eagle kullandıkları tespit edildi. Adıyaman’da düzenlenen FETÖ soruÅŸturmaları kapsamında yakalanan şüphelilerin cep telefonundan çıkan Eagle uygulamasında yapılan incelemede, uygulamanın Sykpe, Gmail veya Tango görünümlü ikona sahip olduÄŸu ancak örgüt mensuplarının kendi aralarında gizli iletiÅŸim kurmalarını saÄŸlayan bir program olduÄŸu anlaşıldı.
 
16 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
 
Ä°nceleme sonucunda Eagle kullandığı tespit edilen 24 ÅŸahsın yakalanması amacıyla Adıyaman merkezli KahramanmaraÅŸ, Mersin, MuÅŸ, Yozgat, Åžanlıurfa, Osmaniye, Elazığ, Ä°stanbul, Malatya, Gaziantep, Adana, Bingöl olmak üzere toplam 13 ilde eÅŸ zamanlı operasyon yapıldı. Operasyon kapsamında 16 kiÅŸi göz altına alındı. Polis adreslerinde bulunmayan diÄŸer ÅŸahısların yakalanması için çalışmalarını sürdürüyor. DiÄŸer illerde göz altına alınan şüphelilerin Adıyaman’a getirileceÄŸi öğrenildi.
 
"FETÖ’YE KÃœFREDÄ°N"
 
FETÖ terör örgütü mensuplarınca 2014 yılında kullanılmaya baÅŸlanılan Bylock gizli yazışma programının deÅŸifre olmasının ardından, 2015 yılından sonra Eagle uygulamasını devreye soktuÄŸu belirlendi. Ele geçirilen örgüt mensuplarının cep telefonlarında tespit edilen giz yazışmalarda, olası bir göz altı durumunda polise ne ÅŸekilde ifade vereceÄŸi ile ilgili talimat veriliyor. Yazışmalarda özellikle örgüt mensuplarına inandırıcı olması için FETÖ’ye küfür etmelerini, polisin tuzak soru sorabileceÄŸini ve bu tuzak sorulara düşmemelerini istiyorlar.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ANKARA/Ä°HA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.