Sosyal Medya

Güncel

ABD: PKK'nın Musul operasyonunda yer almasını desteklemiyoruz

ABD Dışişleri Bakanlığı, terör örgütü olarak tanımladıkları PKK’nın Musul'un DEAŞ'tan temizlenmesi için düzenlenecek operasyona katılmasını desteklemediklerini bildirdi.



ABD DışiÅŸleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner, günlük basın toplantısında bir soru üzerine “PKK’yı çok açık bir ÅŸekilde terör örgütü olarak deÄŸerlendiriyoruz. PKK'nın Musul operasyonunda yer almasını desteklemiyoruz.” dedi.

Tükiye’nin PKK terörüne karşı halkını korumasını desteklediklerini belirten Toner, “Türkiye, PKK saldırılarına karşı halkını korumak için her hakka sahiptir.” diye konuÅŸtu.

Toner, PKK ile Suriye ve Irak'ın kuzeyindeki diÄŸer Kürt grupları birbirinden ayırdıkları iddiasını tekrar ederek, terör örgütü PKK’nın Suriye uzantısı YPG’nin DAEÅž’e karşı önemli bir güç olduÄŸunu ileri sürdü.

OFÄ°SÄ° DE DESTEKLEMÄ°YORUZ

Toner’a ayrıca Irak milletvekili Avatif Naime’nin terör örgütü PKK’ya BaÄŸdat'ta ofis açmaları yönünde yaptığı çaÄŸrıya iliÅŸkin soru yöneltildi.

Iraklı vekilin çaÄŸrısını görmediklerini söyleyen Toner, PKK’nın bir terör örgütü olduÄŸunu tekrarladı ve “Elbetteki bunu desteklemeyiz.” ifadesini kullandı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.