Sosyal Medya

Güncel

Çavuşoğlu, 'Eşim idam konusunda tehdit etti'

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 'Ben şahsen idam cezasına karşıyım ve eşimi ikna ettim. Eşim beni idam konusunda tehdit etti. 23 yıllık evliyiz ilk defa eşim bana 'ilişkilerimizi gözden geçiririz' dedi.' açıklamasını yaptı.



Bakan ÇavuÅŸoÄŸlu, soruları yanıtlarken eÅŸi ile ilgili idam konusunda nasıl ters düştüğünü açıkladı. ÇavuÅŸoÄŸlu bu ters düşme sonucunda eÅŸini yüzde 80 idamın yanlış olduÄŸuna ikna ettiÄŸini açıkladı. 
 
Çavuşoğlu'nun sözleri şöyle;
 
Gülen'in iadesi
 
Gülen, daha önce de baÅŸka giriÅŸimlerin arkasındaydı. Darbeciler Org. Akar'ı Gülenle görüştürmek istedi. Bunun gibi yüzlerce delil var. Hukuki delilleri ABD'lilere ilettik.  
 
Başkanlık sistemi
 
Önemli olan güçler ayrılığının tesis edilmesi. Biz her zaman önemli konularda referandum yapıyoruz, halka gidiyoruz. Halkımız ne ders ebizim için o.
 
İdam tartışması
 
15 Temmuz gibi bir tramvayı atlattıktan sonra, halkımızın bizden idam gibi istekleri oldu. Biz o zaman duygusal yaklaÅŸmamak için bu konuyu konuÅŸmadık. SaÄŸduyu hakim olduÄŸunda bu oturulur ve konuÅŸulur.  Avrupa BirliÄŸi'nden bize tehditler geldi. Bunu yaparsanız asarız keseriz yok sizi atarız gibi. Ben ÅŸahsen idam cezasına karşıyım ve eÅŸimi ikna ettim. EÅŸim beni idam konusunda tehdit etti. 23 yıllık evliyiz ilk defaeÅŸim bana 'iliÅŸkilerimizi gözden geçiririz' dedi. 15 gün bekledim ve anlattım. Yüzde 80 ikna edebildim Bu kolay bir süreç deÄŸil. 
 
OHAL'in 3 ay daha uzatılması
 
OHAL terör örgütlerini hedef alıyor
 
Kaynak:TGRT Haber

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.