Sosyal Medya

DİKKAT! Son gün 31 ekim

Mersin'in merkez ilçe Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, bazı alacakların yapılandırmasına ilişkin 6736 sayılı kanundan yararlanmak isteyen vatandaşların, 31 Ekim 2016 tarihine kadar Mali Hizmetler Müdürlüğü’ne başvurmaları çağrısında bulundu.



Kamuoyunda ‘vergi affı’ olarak bilinen ve 19 AÄŸustos 2016 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren kanun kapsamında, emlak ve çevre temizlik vergisi borçları ile bunlara baÄŸlı vergi cezalarının yeniden yapılandırılacağını kaydeden Tuna, "Mükelleflerden isteÄŸimiz, yapılandırma fırsatını kaçırmamalarıdır. Zamanında baÅŸvuruda bulunmayanlar aftan yararlanamayacaktır” dedi.
 
Vezne önlerinde uzun kuyruklar oluÅŸmaması için mükelleflerden, ödemelerini son güne bırakmamalarını da isteyen Tuna, "30 Haziran 2016 tarihinden önceki dönemlere ait emlak ve çevre temizlik vergisi borçları ile bunlara baÄŸlı vergi cezalarının yapılandırılmasını içeren 6736 sayılı Kanun çerçevesinde, vergi ve borçlara iliÅŸkin vergi zıyaı cezası ve uygulanan gecikme zammı tamamen silinecek. Belediyemize borcu olan vatandaÅŸlarımızdan isteyenlerin peÅŸin, isteyenin taksitli ödeme yapabileceÄŸi uygulama kapsamındaki peÅŸin ödemelerde YÄ°-ÃœFE oranları üzerinden hesaplanan tutardan yüzde 50 indirim yapılacak. VatandaÅŸlar yeniden yapılandırma kapsamında 6-9-12-18 ay taksitlerle de ödeme yapılabilecek. Kanundan yararlanmak ve borçlarını yapılandırmak isteyen vatandaÅŸlarımızın 31 Ekim 2016 mesai bitimine kadar Belediyemizin Mali Hizmetler Müdürlüğü’ne baÅŸvurmaları gerekiyor” ifadelerini kullandı.
 
 
 
Kaynak : Ä°HA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.