Sosyal Medya

Bilim Teknoloji

Galaxy Note 7 rafa kalktı

Samsung, Galaxy Note 7 model telefonların üretimini durdurdu



Güney Kore merkezli teknoloji devi Samsung, şarj ünitesindeki sorun nedeniyle dünya çapında geri çağırdığı Galaxy Note 7 model akıllı telefonların üretimini durdurdu. Aşırı ısınma sorunu nedeniyle alev alan ve zaman zaman patlayan cihazların sahiplerine yenilerini hediye eden şirket, teknik sorunu çözemedi.

Güney Kore haber ajansı Yonhap'a göre, yeni cihazların da yanması üzerine, dünyanın en büyük akıllı telefon üreticisi, bu zor kararı aldı.

Eylül ayı baÅŸlarından itibaren çok sayıda kullanıcının bataryanın aşırı ısınması nedeniyle ÅŸikayetçi olduÄŸu cihaz, bazı kullanıcıların ÅŸarj esnasında bataryalarının patlaması ve hatta otomobillerinin yanması Ã¼zerine dünya çapında geniÅŸ yankı buldu.

 

 
 
 

ABD ve Avustralya'da GSM şirketleri Note 7 satışını durdurdu. Apple'ın iPhone 7 model cihazıyla rekabet için ürettiği cihazın sorunlu çıkması şirkete büyük kayba yol açtı. Devasa şirketin hisseleri yüzde 1,5 düştü.

Samsung, 2 Eylül'de dünya çapında tüm Note 7 cihazlarını geri çağırdığını duyurmuÅŸtu. Amerikan Havacılık Dairesi ve önde gelen havayolu ÅŸirketleri, yolcuların cihazı uçuÅŸ esnasında kullanmalarını yasaklamıştı. 

Telefonlar neden ısınıyor?

 

 

 

Kaynak: Reuters, Al Jazeera

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.