Sosyal Medya

Dünya

FETÖ, ABD'yi dolandırmış: 19 milyon Dolar

Uluslararası hukuk firması Amsterdam & Partners, FETÖ ile bağlantılı okullarda yolsuzluk yapıldığını tespit ettiklerini, bu okulların soruşturulması için yetkili makamlara resmi başvuruda bulundu.



Uluslararası hukuk firması Amsterdam & Partners, ABD’nin Ohio eyaletinde faaliyet gösteren Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile baÄŸlantılı okullarda yolsuzluk yapıldığını tespit ettiklerini, sadece Ohio'da emlak dolandırıcılığından 19 milyon dolar gelir elde ettikleri gerekçesiyle bu okulların soruÅŸturulması için yetkili makamlara resmi baÅŸvuruda bulundu.

Amsterdam & Partners hukuk firmasının yönetici Robert Amsterdam, Ohio’daki FETÖ ile baÄŸlantılı Horizon Bilim Akademisi ve Noble Akademisine iliÅŸkin bir süredir yaptıkları incelemenin sonuçlarını eyaletin baÅŸkenti Columbus’ta düzenlediÄŸi basın toplantısıyla duyurdu. Ohio’daki 17 okulun da aralarında bulunduÄŸu ABD genelindeki FETÖ ile baÄŸlantılı 150’den fazla okulun önceliÄŸinin eÄŸitim olmadığının altını çizen Amsterdam, okulların asıl amaçlarını gizlediklerini kaydetti. Amsterdam, FETÖ’nün gayelerini kendi destekçilerinden dahi saklı tuttuÄŸuna iÅŸaret ederek, “Amerikalıların arka bahçelerinde olanları anlamasını istemiyorlar.” dedi.

ABD’deki FETÖ ile baÄŸlantılı okullarda, öğretmen ve diÄŸer meslek sahipleri için geçici çalışma izni saÄŸlayan H-1B vizesinin sistematik olarak suistimal edildiÄŸini, öğretmenlerin gelirlerinin gizlendiÄŸini hatırlatan Amsterdam, örgütle iliÅŸkili Ohio’daki okullarda da durumun farksız olduÄŸunu dile getirdi.

Amsterdam, bu okulların kamu fonlarını özel amaçlar ve örgütün diğer şirketleri için kullanmak, Türk çalışanlara ve öğrencilere ayrımcılık sağlamak ve dolandırıcılık yapmak gibi kamu güvenini kötüye kullandıklarının uzun süredir bilindiğini aktardı.

19 MÄ°LYON DOLARLIK SAHTEKARLIK

FETÖ’nün eyaletteki eÄŸitim kurumlarının, 2015 yılında, devletin kendilerine verdiÄŸi fonları okul yönetim kurulu üyelerine yasa dışı ÅŸekilde aktardığını belirten Amsterdam, aslında bu tarz okullardaki yönetim kurulu üyelerinin gönüllülerden oluÅŸması gerektiÄŸini ancak FETÖ'nün bu pozisyonları kendi elemanlarıyla doldurduÄŸuna vurgu yaptı.

Amsterdam, okul müdürlerinden Önder Seçen’in okuluna saÄŸlanan fondan 3 bin doları kiÅŸisel harcaması için kullandığını, okul yönetimleri ve tedarikçileri arasında şüpheli para akışlarının bulunduÄŸunu söyledi.

FETÖ’nün okullarının “New Plan Learning” adlı ÅŸemsiye bir ÅŸirket tarafından edinildiÄŸi, ÅŸirketin, "okulların mal sahibi" olarak gözüktüğü bilgisini veren Amsterdam, okullar ile mal sahibi görünen ÅŸirket arasında oldukça şüpheli “kapalı döngü borçlanma” durumu bulunduÄŸunu ifade etti. Amsterdam, okulların kiralarının da aşırı bir ÅŸekilde yüksekliÄŸine dikkati çekerek, örgütün sadece Ohio eyaletinde emlak dolandırıcılığından yaklaşık 19 milyon dolarlık gelir saÄŸladığını tespit ettiklerini bildirdi. Amsterdam, eyaletin Cincinnati ÅŸehrinde “New Plan Learning” ÅŸirketinin sadece bir okulu 1,25 milyon dolar gibi rayicin çok üzerinde bir paraya kiraladığı örneÄŸini verdi.

'TANRI ÇOCUKLARINIZA YARDIM ETSİN'

FETÖ ile ilişkili okullara ödenen fonların aynı zamanda okulla hiçbir ilişkisi olmayan Türk vatandaşlarının göçmenlik masrafları için de kullanıldığını aktaran Amsterdam, özellikle belirli çalışanlara verilen ikramiye paralarında da usulsüzlük yapıldığına işaret etti.

“Bu okullardaki çocuklarınız eÄŸer zeki deÄŸillerse Tanrı onlara yardım etsin.” diyen Amsterdam, Ohio eyaletinin Cumhuriyetçi denetmeni Dave Yost’a seslenerek, eyaletteki okulların “kuÅŸku uyandıran emlak anlaÅŸmaları ve kira sözleÅŸmelerinden” dolayı soruÅŸturulmasını talep etti.

Amsterdam, “Dosyada sunduÄŸumuz konu ve deliller ışığında, bu iÅŸletmelere verilen eyalet ve federal fonlarının istenildiÄŸi ÅŸekilde kamu yararı için, hileli bir ÅŸekilde özel çıkarlardan ziyade öğrencilerin çıkarlarına en iyi ÅŸekilde hizmet edecek biçimde kullanıldığını kapsamlı ÅŸekilde araÅŸtırılmasını istiyoruz.” dedi.

Türkiye’de 15 Temmuz’daki FETÖ’nün darbe giriÅŸiminin yaÅŸandığını hatırlatan Amsterdam, örgütle baÄŸlantılı ABD’deki okulların da siyasi ajandaları bulunduÄŸunu kaydetti. Amsterdam, ABD’deki FETÖ okullarının genellikle askeri noktaların yakınlarına kurulduÄŸunu belirterek, “Bu tür bir organizasyon, ABD’de herhangi bir soruÅŸturmaya tabi olmadan nasıl büyüyebilir?” diye sordu.

 

Kaynak: Hürriyet

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.