Sosyal Medya

Coğrafyamız

'israil işgali, bizi ölüme sürüklüyor'

Kudüs’te gerçekleştirdiği silahlı saldırı sonrası şehid edilen Filistinli Ebu Subeyh’in annesi Rabia, “İsrail askerleri oğluma sürekli baskı yapıyordu. Mescid-i Aksa’ya girmesi yasaktı ve Kudüs’e hemen her gidişinde polis tarafından göz altına alınıyordu. Bu zulme daha fazla dayanamayan oğlum ölüme gitti. İsrail işgalinin bu uygulamaları biz Filistinlileri ölüme sürüklüyor” dedi.



Ä°ÅŸgal altındaki DoÄŸu Kudüs’te silahlı saldırı düzenledikten sonra Ä°srail polisi tarafından vurularak öldürülen Filistinli Misbah Ebu Subeyh’in annesi Rabia, “OÄŸlumu ölüme sürükleyen iÅŸgaldir. dedi. Kudüs yakınlarındaki Ram bölgesinde bulunan evinde, AA muhabirine konuÅŸan Rabia (71), Ä°srail’in Filistinlilere yönelik dayanılmaz boyutlara ulaÅŸan uygulamalarının, oÄŸlunu ölüme sürüklediÄŸini söyledi. Ä°srail güçlerinin Filistinlilere uyguladığı baskıların oÄŸlunu çok bunalttığını belirten acılı anne, “Ä°srail askerleri oÄŸluma sürekli baskı yapıyordu. Mescid-i Aksa’ya girmesi yasaktı ve Kudüs’e hemen her gidiÅŸinde polis tarafından göz altına alınıyordu. Bu zulme daha fazla dayanamayan oÄŸlum ölüme gitti. Ä°srail iÅŸgalinin bu uygulamaları biz Filistinlileri ölüme sürüklüyor. OÄŸlumu ölüme sürükleyen iÅŸgaldir” diye konuÅŸtu.

KonuÅŸurken gözyaÅŸlarını tutamayan ve ayakta durmakta güçlük çeken Filistinli anne, Ä°srail polisine hakaretten 4 ay hapis cezası alan oÄŸlunun, saldırıdan birkaç saat önce ‘teslim olmaya gideceÄŸini’ söyleyerek kendileriyle vedalaşıp evden ayrıldığını söyledi. 

OÄŸlunun ölüm haberini bu vedalaÅŸmadan sadece birkaç saat sonra televizyondan öğrendiklerini belirten Rabia, “OÄŸlum arkasında beÅŸ yetim çocuk bıraktı ama bizler her ÅŸeye raÄŸmen Allah’a şükrediyoruz. Canımız kanımız Aksa’ya, Filistin’e feda olsun” ifadelerini kullandı. Misbah Ebu Subeyh (39), önceki gün sabah saatlerinde DoÄŸu Kudüs’teki Ä°srail Emniyet Müdürlüğü yakınlarında silahlı saldırı düzenlemiÅŸ, biri polis 2 Ä°srailliyi öldürerek 5 Ä°srailliyi de yaralamıştı. Ebu Subeyh ise Ä°srail polisi tarafından vurularak öldürülmüştü. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.