Sosyal Medya

Güncel

Yenibosna bombacısı hendekçi çıktı

Yenibosna saldırısını gerçekleştiren PKK’lı Ekrem Gün’ün, Cizre’de hendek kazdığı ve güvenlik güçleriyle defalarca çatıştığı belirlendi.



Habertürk'ün haberine göre, Ä°stanbul Yenibosna’daki 75. Yıl Polis Merkezi ile Bahçelievler Askerlik Åžubesi yakınında, ‘bomba yüklü motosikleti uzaktan kumanda ile patlatan’ ve 10 kiÅŸinin yaralanmasına neden olan PKK’lı terörist Ekrem Gün, saldırıdan 8 saat sonra 2 kiÅŸiyle birlikte Aksaray ili yakınında yakalandı. Saldırıdan sonra Kandil’e gitmek isteyen Gün ve 2 kiÅŸiyle birlikte toplam 7 şüpheli gözaltına alındı. Terör örgütü PKK’ya uzun süre sınırdan lojistik malzeme taşımacılığı yaptığı belirlenen Ekrem Gün ile ilgili yeni ayrıntılar ortaya çıkmaya baÅŸladı.

PATLATTIKTAN SONRA KAÇARKEN İNSANLARA ORAYA GİTMEYİN DEDİ

Bombacının, patlamanın ardından hızla olay yerinden uzaklaÅŸtığı ve kaçarken insanlara,“DoÄŸalgaz patlaması oldu. Siz de o tarafa gitmeyin yeni bir patlama daha olabilir”dediÄŸi öğrenildi. Gün’ün, Şırnak’ın Cizre Ä°lçesi’nde geçen yıl güvenlik güçlerince düzenlenen operasyonlar sırasında hendek kazıp, birçok kez çatışmaya girdiÄŸi de saptandı.

MOTOSİKLETİN SAHİBİ AMCASI ÇIKTI

Saldırıda kullanılan motosikletin sahibini belirleyen polis, aracın son olarak verildiÄŸi M.G.’yi gözaltına aldı. Kamera görüntülerinin izlettirildiÄŸi M.G., görüntüdeki kiÅŸinin amcası Ekrem Gün olduÄŸunu itiraf etti. Polis, bu bilgi üzerine tüm illeri bilgilendirerek bombacı ve iki kardeÅŸine Aksaray ilinde ulaÅŸtı. Terörist Gün’ün de aralarında bulunduÄŸu 7 zanlığın sorgusu ise Ä°stanbul Terörle Mücadele Åžubesi’nde sürüyor.

"BOMBACI OLDUĞUNA ÇOK ŞAŞIRDIK"

Uzun süre Bakırköy’de ailesiyle birlikte yaÅŸadığı belirtilen Ekrem Gün’ün, zaman zaman taksicilik yaptığı da öğrenildi. 2000’li yıllarda Batman’dan Ä°stanbul’a gelen Ekrem Gün’ün, ortaokul mezunu olduÄŸu belirtildi. KomÅŸuları, “İçine kapanık biriydi. Fazla konuÅŸmazdı. Kendilerine ait taksileri var. KardeÅŸinin yanı sıra kendisi de taksiye çıkardı. Maddi durumları kötü deÄŸildi. Bombacı olduÄŸuna çok ÅŸaşırdık” dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.