Sosyal Medya

Güncel

40 bin kişi FETÖ'cü diye ihbar edildi

FETÖ darbe girişiminin ardından, terör örgütü mensuplarına yönelik gelen ihbarlar değerlendiriliyor. Şu ana kadar 40 bin kişinin hakkında "FETÖ'cü" ihbarı geldiği belirtilirken, bunların çoğunun asılsız olduğu ifade edildi.



15 Temmuz'da FETÖ/PDY tarafından gerçekleÅŸtirilen, halk ve güvenlik güçlerince püskürtülen darbe giriÅŸiminin ardından emniyete ihbar yaÄŸdı. 242 kiÅŸinin hayatını kaybettiÄŸi giriÅŸimin ardından FETÖ/PDY terör örgütüne tepki gösteren vatandaÅŸlar Emniyet Genel Müdürlüğü'nün '155 online ihbar hattı'nı arayarak şüpheli gördükleri kiÅŸileri güvenlik güçlerine bildirdi. Ä°hbarlar zamanla içinden çıkılmaz bir hal almaya baÅŸladı. Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Åžube Müdürlüğü birimlerine 15 Temmuz'dan bu yana yapılan ihbar sayısı 40 bini buldu.

İHBARLARIN ÇOĞU ASILSIZ

Ä°hbarların büyük bölümünün kiÅŸisel problemlerden kaynaklanan kin ve nefrete dayalı, asılsız ihbarlar olduÄŸunu belirten yetkililer, bu ihbarların her birinin araÅŸtırıldığını, bu sürecin asıl iÅŸlerin yürütülmesini zorlaÅŸtırdığını vurgulayarak, “Asılsız ihbarlar çok vaktimizi alıyor, diÄŸer iÅŸlerimiz sıkıntıya giriyor. VatandaÅŸlarımızı bu konuda duyarlı olmaya davet ediyoruz” diye konuÅŸtu. Emniyet birimlerine yapılan ihbarlarda vatandaÅŸların akrabalarını, komÅŸularını hatta eÅŸlerini FETÖ/PDY örgütüne üye oldukları iddiasıyla ihbar ettiÄŸi öğrenildi. Kaynaklar, “OÄŸlunu ihbar eden baba, kocasını ihbar eden eÅŸ, komÅŸusunu ihbar eden vatandaÅŸlarımız var. Elbette bütün ihbarlar deÄŸerlendirilip iÅŸlem yapılıyor. Asılsız olanları ayırıyoruz, bariz bir iftira söz konusuysa ihbarcı hakkında da asılsız ihbar yapmak suçundan iÅŸlem yapıyoruz” dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.