Sosyal Medya

Coğrafyamız

Yemen ABD savaş gemilerine saldırdı

ABD'ye ait savaş gemisine Yemen açıklarında Husi bölgesinden iki adet füze atıldı



Pentagon, Kızıldeniz'de devriye gezen Amerikan destroyerine pazar akşamı yerel saatle 19.00 Yemen'den iki füze atıldığını açıkladı.

Amerika Birleşik Devletleri Savunma Bakanlığı Pentagon basın sekreteri Peter Cook yaptığı açıklamada Yemen'de Husilere ait bölgeden gemilerine iki adet füze atıldığını, füzelerin geminin yakınına düştüğünü ancak füzelerin çok büyük olmayan bir maddi hasara sebep olduğunu açıkladı.

Bu arada BirleÅŸik Arap Emirlikleri donanmasına ait HSV-2 yüksek sürate sahip lojistik destek gemisi, Yemen’in batısındaki El-Muha kenti açıklarında Ä°ran destekli Husiler tarafından vuruldu.

Yemen’de Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyonun içinde yer alan ve Åžii Husilere karşı mücadele eden BirleÅŸik Arap Emirlikleri’nin ABD Deniz Kuvvetleri’nden kiraladığı insani yardım amaçlı kullandığı HSV-2 katamaran tipi yüksek sürate sahip lojistik destek gemisi kıyıdan ateÅŸlenen C-802 anti-gemi füzesi ile vuruldu. Husilerin füze sistemini Ä°ran’dan temin ettiÄŸi tahmin ediliyor.

Ä°ran’ın Çin’den teknoloji transferi ile ürettiÄŸi C-802 Nur anti-gemi füzesinin menzili 120 km civarında. Irak savaşında Amerikan Özel Kuvvetler personelinin sevkiyatında kullanılan High Speed Vessels (HSV) katamaran, 2004 yılında Hint okyanusu ve GüneydoÄŸu Asya’da meydana gelen depremlerde de insani yardım amaçlı olarak Amerikan Deniz Kuvvetleri tarafından aktif olarak kullanılmıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.