Sosyal Medya

Ankara'da gerginlik

Ankara'da geçtiğimiz yıl bugün yapılan gar katliamanın anma törenlerinede gerginlik yaşandı. Talatpaşa Bulvarı’ndan Ankara Garı’na yürümek isteyen gruba polis müdahale etti.



Ankara Garı önünde geçen yıl gerçekleÅŸen terör saldırısının yıl dönümünde TalatpaÅŸa Bulvarı’ndan Ankara Garı’na yürümek isteyen gruba polis müdahale etti. Saldırının yapıldığı alana karanfil bırakmak isteyen gruba polis, alana sadece saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerinin alındığını belirterek uyarılarda bulundu. Polisin uyarılarını dikkate almayan eylemcilerin polise taÅŸ ve sopalarla saldırması üzerine gruba TOMA ve biber gazıyla müdahale edildi. Öte yandan, gruba yapılan müdahalenin ardından saldırının yapıldığı alana HDP EÅŸ Genel BaÅŸkanları Selahattin DemirtaÅŸ ve Figen YüksekdaÄŸ ile HDP milletvekilleri geldi.

16-10/10/-7771671.Jpeg

VALÄ° KARANFÄ°L BIRAKTI

Ankara Valisi Ercan Topaca ve beraberindeki çok sayıda kamu yöneticisi, Ankara Garı kavşağına gelerek, saldırının yapıldığı yere hayatını kaybedenlerin anısına karanfil bıraktı. Vali Topaca, burada yaptığı konuşmada, kanlı saldırıda yaşamını yitirenler ile Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki Durak Jandarma Karakolu önündeki kontrol noktasına bombalı terör saldırısında şehit olan asker ve sivil vatandaşları rahmetle andığını söyledi.

16-10/10/-7771667.Jpeg

Terörün evrensel bir sorun olduÄŸunu, devlet olarak üstesinde gelmek için her türlü tedbiri aldıklarını vurgulayan Topaca, “Geçen yıl yaÅŸadığımızı acıyı bir kez daha üzüntüyle hatırlıyoruz. Burada kaybetmiÅŸ olduÄŸumuz vatandaÅŸlarımız ile dün aynı ÅŸekilde ÅŸehit verdiÄŸimiz askerlerimiz ve vatandaÅŸlarımıza Allah’tan rahmet diliyoruz. Bu acıların bir an önce dinmesini temenni ediyoruz. Gerek gar meydanında yaÅŸanan saldırıyı gerekse de ülkemizin baÅŸka yerlerinde yaÅŸanan terör eylemlerinin menÅŸeine, saldırıyı yapanlara, yaptıranlara bakmaksızın lanetliyoruz. Çağımızın önemli sorunlarından biri terördür. Ãœlkemiz buna karşı mücadele veriyor. Devlet olarak her türlü tedbiri alarak bunun üstesinden geleceÄŸiz.” dedi.

16-10/10/ankara-da-gerginlik-polis-mudahale-etti-7772185.Jpeg

"GÜVENLİK GEREKÇESİYLE İZİN YOK"

Vali Topaca, Ankara Garı önünde küçük grupların anma etkinliÄŸi yapabileceklerini, bunun dışındaki programlara güvenlik nedeniyle izin verilmeyeceÄŸini bildirdi. Güvenlik gerekçesiyle bazı riskler olduÄŸunu belirten Topaca, "Tabii burada yaÅŸanan acıyı vatandaÅŸlarımız anmak isteyeceklerdir. Buna imkan saÄŸlamak maksadıyla sembolik anlamda gerek ÅŸehit yakınlarının gerekse de bu anmayı yapmak isteyenlerin küçük gruplar halinde bir anma yapmasına izin verildi. Onun dışında herhangi bir program söz konusu deÄŸil.” ifadelerini kullandı.

16-10/10/ankara-da-gerginlik-polis-mudahale-etti-7772183.Jpeg

Anma töreninin yapıldığı Ankara Garı kavÅŸağında yoÄŸun güvenlik önlemleri alındı. Çevredeki yüksek noktalara keskin niÅŸancılar yerleÅŸtirilirken polis helikopteri de alanda bulunan ekiplere havadan destek saÄŸladı. 10 Ekim 2015’te DAEÅž mensubu iki canlı bombanın gerçekleÅŸtirdiÄŸi saldırıda, 102 sivil yaÅŸamını kaybetmiÅŸ, 391 kiÅŸi de yaralanmıştı.

16-10/10/ankara-da-gerginlik-polis-mudahale-etti-7772181.Jpeg

MÜDAHALELER SIRASINDA ÇOK SAYIDA KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Polis ekipleri yaşanan gerginliğin ardından alana sadece hayatını kaybedenlerin yakınları ile milletvekilleri ve çeşitli sivil toplum örgütlerinin temsilcilerini alıyor.

Ankara Emniyet Müdürlüğü, Ankara Garı önünde yaşanan terör saldırısının birinci yılı nedeniyle 10 Ekim'de başta gar çevresi olmak üzere il genelinde her türlü toplantı ve gösteri yürüyüşü yapılmasının yasaklandığını, sadece sivil toplum kuruluşlarınca oluşturulacak sembolik bir grup tarafından anma etkinliği yapılmasına izin verileceğini bildirmişti.

ANKARA/AJANSLAR

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.