Sosyal Medya

YaÅŸam

Beton mikseri şoförü 572 bin TL ödeyecek!

Hafta içinde bir beton mikseri Erdal Aksoy’un Bentley marka otomobilinin de bulunduğu 7 aracı ezdi. Diğer araçlar sorun değil ama Bentley’in 312 bini sigorta tarafından karşılanıyor.



Hafta içinde bir beton mikseri Erdal Aksoy’un Bentley marka otomobilinin de bulunduÄŸu 7 aracı ezdi. DiÄŸer araçlar sorun deÄŸil ama Bentley’in 312 bini sigorta tarafından karşılanıyor. 884 bin TL'lik Bentley'in sigortanın karşılamadığı 572 bin TL ise ÅŸoföre kalacak.

Hafta içinde Maslak’ta bir beton mikseri 7 aracı ezdi. Neyse ki can kaybı olmadı ama bu olay sigorta açısından ciddi bir sıkıntıyı da ortaya çıkardı. 7 araçtan 6’sında eÄŸer beton mikserinin trafik ve kasko sigortası varsa sorun yaÅŸanmayacak. Sigorta ÅŸirketleri araçların hasarını karşılayacak. Ancak bir araç var ki aynı zamanda basının da ilgisini çekti. Ä°ÅŸadamı Erdal Aksoy’un Bentley’i kazada ağır hasar aldı.

ŞOFÖRE 572 BİN LİRA FATURA

Habertürk'te Rahim Ak'ın haberine göre, sigortacılar Bentley’in büyük ihtimalle pert olduÄŸunu yani sigortanın aracı tamir ettirmeyeceÄŸini yeni araç satın alması için Aksoy’a para ödemek zorunda kalacağını söylüyor. Ä°ÅŸte sorun da burada ortaya çıkıyor. Çünkü aracın yaklaşık deÄŸeri 884 bin lira civarında. Sigorta ÅŸirketleri ise trafik sigortası ve kasko dahil en fazla 312 bin lira ödeme yapacak. Geriye kalan 572 bin lira ise mikserin sahibi ÅŸirketten istenecek. Åžirket ise eÄŸer iyi niyetli deÄŸilse büyük ihtimalle dönüp parayı ÅŸoförden tahsil etmek isteyecek.

SÄ°GORTALAR 312 BÄ°N LÄ°RAYI KARÅžILIYOR

Olayı adım adım anlatalım. EÄŸer araç perte çıkarsa Bentley’in kaskosunu yapan ÅŸirket Aksoy’a aracın deÄŸerini yani yaklaşık 884 bin lirayı ödeyecek. Bu para ile Aksoy yeni bir araç satın alacak. Hasarlı araç ise sigorta ÅŸirketinin olacak. Ardından Bentley’in kasko sigorta ÅŸirketi bu tutarı mikserin trafik sigortasına rücu edecek. Trafik sigortası bu olayda araç başına 62 bin lirayı karşılayacak. Ãœstünü beton mikserinin kaskosu varsa oradaki ihtiyari mali mesuliyet sigortası nedeniyle kasko ÅŸirketine rücu edecek. Ä°htiyari mali mesuliyet sigortası kasko sigortasında genelde (bu olayda ÅŸirket farklı bir mali mesuliyet sigortası almış olabilir) 250 bin lirayı geçmediÄŸi için 250 bin lira da mikserin kaskosundan tazmin edilecek. Toplam 312 bin (62+250) lirayı tahsil eden Bentley’in kasko sigortası ÅŸirketi geri kalan tutarı ise büyük bir ihtimalle beton mikserinin kayıtlı olduÄŸu ÅŸirketten isteyecek. Åžirket geri kalan 572 bin lirayı cebinden karşılayacak. Olayın en acı yanı ise ÅŸirket isterse dönüp bu parayı ÅŸoförden isteme hakkına sahip.

LÜKS ARAÇLARA EK TEMİNAT DA VERİLMİYOR

Sigorta şirketleri araç sahiplerini mağdur etmemek için piyasa değeri ile kasko değeri arasında bir fark olduğunda bu farkı ödeme gibi ek taminet de veriyorlar. Ancak şirketler piyasa fiyatı ile kasko fiyatı arasındaki fark yüksek olabileceği için Bentley, Meserati Jaguar gibi araçları bu ek teminat dışında tutuyor.

 

Kaynak: Hürriyet

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.