Sosyal Medya

Dünya

Erzurum'da 'teröre lanet yürüyüşü' düzenlendi

Erzurum'da vatandaşlar, Hakkari'deki terör saldırılarına tepki için "teröre lanet yürüyüşü" düzenledi.



Erzurum'da vatandaÅŸlar, Hakkari'nin Åžemdinli ilçesindeki terör saldırılarına tepki göstermek amacıyla "teröre lanet yürüyüşü" düzenledi. Kentteki Havuzbaşı meydanında toplanan vatandaÅŸlar terörü lanetleyen slogan ve tekbirler eÅŸliÄŸinde Cumhuriyet Caddesi'nden kent meydanına yürüdü.

Ä°L BAÅžKANI SALDIRIYI KINADI

Kent meydanında toplanan vatandaÅŸlar, ÅŸehitler anısına saygı duruÅŸunda bulunulmasının ardından Ä°stiklal Marşı okuldu.  Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Erzurum Ä°l BaÅŸkanı Naim KarataÅŸ, yaptığı konuÅŸmada, parti olarak bu saldırıyı ve terörü kınadıklarını dile getirdi.

''DUYARSIZLIĞIMIZ HER GEÇEN GÜN ARTIYOR''

KarataÅŸ, sabah saatlerinde hain terör örgütü PKK'nın düzenlediÄŸi saldırı sonucu 10 askerin ÅŸehit olduÄŸu ve sivil vatandaÅŸların hayatını kaybettiÄŸi haberlerini üzüntüyle aldıklarını belirterek, "Åžehit haberleri her gün gelmekte ve duyarsızlığımız her geçen gün artmaktadır.

Dört buçuk ton patlayıcının yüklenmesi, nakledilmesi, patlatılması ve bundan istihbarat birimlerinin haberdar olmaması kesinlikle kabul edilemez." dedi.

''TERÖRLE MÜCADELEDE AYRIM YAPILAMAZ''

15 Temmuz darbe girişimi sırasında Türk halkının siyaset ideoloji gözetmeksizin el ele olduğunu anımsatan Karataş şöyle devam etti:

15 Temmuz'da tüm Türkiye halkı el ele olmuÅŸ, vatana ve millete kastetmiÅŸ askere polise kurÅŸun sıkmış hainler karşısında durmuÅŸ ve ülkemizin, milletimin bölünmeyeceÄŸini tüm dünyaya göstermiÅŸtir. Terörle mücadelede ayrım yapılamaz. PKK da FETÖ de terör örgütüdür.

Ama maalesef görmekteyiz ki PKK ile yapılan mücadele diÄŸer terör örgütleriyle yapılan mücadele kadar önemsenmemektedir. Buradan yetkililere daha duyarlı olmaları konusunda sesleniyoruz. Gencecik evlatlarımız seve seve gözünü kırpmadan vatan için bizler için canlarını siper ediyorlar.  

''ÜZERİMİZE DÜŞEN VAZİFEYİ YAPMAYA HAZIRIZ''

Tek bir şehit haberine dahi tahammülümüz kalmamıştır. Devletin terörle yapacağı mücadelede yanındayız ve kanımızın son damlasına kadar ülkücü olarak üzerimize düşen son vazifeyi yapmaya hazırız.

Kalabalık şehitler için okunan duanın ardından dağıldı.

AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.