Sosyal Medya

Dünya

Devlet başkanı vur emri verdi: 3700 ölü

İktidara gelir gelmez uyuşturucu ile mücadele etmek adına çetelere karşı kanlı bir savaş başlatan Filipinler Devlet Başkanı Duterte'nin vur emri sonrası ülkede ölü sayısı 3700'ü buldu.



Filipinler hükümeti Devlet BaÅŸkanı Rodrigo Duterte'nin çetelere karşı baÅŸlattığı savaÅŸta acı bilançoyu açıkladı. Sürecin ilk 3 ayında baÅŸarılı olduklarını belirten Filipinler yönetimi 3700 kiÅŸinin Duterte'nin polise verdiÄŸi vur emri ile öldürüldüğünü belirtti. Devlet BaÅŸkanı Duterte'nin uyguladığı politika, ülke yasalarıyla çeliÅŸtiÄŸi ve insan haklarına aykırı olduÄŸu gerekçesiyle eleÅŸtirilere neden oluyor.

Dünyadan büyük tepki çeken Duterte ülkeyi daha da kanlı bir hale getirmekle suçlanıyor. Sokaklarda cansız bedenleri görmek neredeyse günlük hayatın bir parçası haline gelmiÅŸ durumda…
Hitler'e benzetilen Duterte'nin yöntemi için Devlet Başkanlığı Sözcüsü Ernesto Abella, uyuşturucuyla mücadelede ilk evrenin başarılı olduğunu açıklamıştı.
Duterte, ülkede uyuşturucuyla mücadelenin 3-6 ay arasında büyük oranda çözüleceğini belirtmiş ancak uyuşturucu bağımlılarının sayısının üç milyon olduğunun belirlenmesi üzerine kanlı politikanın 6 ay daha uzatılmasına karar vermişti.

Birleşmiş Milletler ve ABD, Duterte'ye söz konusu ölümleri durdurması ve uluslararası insan hakları yükümlülüklerine uyulması çağrısında bulunmuştu. Ancak eleştirileri kabul etmeyen Duterte, liderlere yönelik ağır ifadeler kullanmış, ABD Başkanı Barack Obama'ya "Canın cehenneme" demişti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.