Sosyal Medya

Güncel

Kılıçdaroğlu Şemdinli saldırısıyla ilgili konuştu

PKK'nın terör saldırısı sonrası açıklama yapan Kılıçdaroğlu hükümeti suçladı: Şikayet etmeyin, sorunu çözün.



CHP lideri KılıçdaroÄŸlu, Hakkari’nin Åžemdinli Ä°lçesi’ndeki Durak Jandarma Karakolu’na yönelik gerçekleÅŸtirilen terör saldırısıyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, saldırıların faillerinin amaçlarına asla ulaÅŸamayacaklarını vurguladı.

Yönetenler şikayet eden değil, sorunları çözme makamında olduklarını da unutmaması gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Hakkari’nin Åžemdinli Ä°lçe merkezine yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta bulunan Durak Jandarma Karakolu’na yönelik yapılan terör saldırısını lanetliyor; hayatını kaybeden ÅŸehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine sabır, milletimize baÅŸsaÄŸlığı diliyorum.

TERÖR AMACINA ULAŞAMAYACAK

Yaralılarımızın acil şifa bulmasını temenni ediyorum. Bilinmelidir ki ülkemize, demokrasimize, birlikte barış içerisinde yaşama irademize yönelen bu saldırılarının failleri hain amaçlarına asla ulaşamayacaklardır.

HÜKÜMETİ SUÇLADI

Türkiye Cumhuriyeti anayasamızda belirtilen şekilde, ülkesi ve milletiyle birlik ve bütünlük içerisinde var olmaya devam edecektir. Her gün gelen şehit haberlerinin yarattığı acı, ailelerimizin ocaklarına düşen ateş, icra makamında olanların yükümlülüklerini arttırmaktadır.

YÖNETENLERDE BASİRET YOK

Bu acıların dinmesi, halkımızın huzura kavuÅŸması için icra makamında olanların basiret ve sorumlulukla hareket etmesi gerekmektedir. Ancak üzülerek ifade etmeliyim ki basiret ve sorumluluk, kendileri tarafından yeterince kavranmış deÄŸildir. Yönetenler ÅŸikƒayet eden deÄŸil, sorunları çözme makamında olduklarını asla unutmamalıdır"

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.