Sosyal Medya

Güncel

Binali Yıldırım: PKK dağda güç kaybediyor, can havliyle saldırıyor

Başbakan Yıldırım, 10 askerin ve 8 sivilin şehit olduğu saldırıyla ilgili konuştu.



Hakkari’nin Åžemdinli ilçesinde askeri kontrol noktasına bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. BaÅŸbakan Binali Yıldırım saldırıda 10 askerin ÅŸehit olduÄŸunu ve 8 vatandaşın hayatını kaybettiÄŸini açıkladı.

5 TON BOMBAYLA YAPILAN Ä°NTÄ°HAR EYLEMÄ°

Başbakan Binali Yıldırım şöyle konuştu:

Bugün Şemdinli'de, Hakkari'de maalesef alçak terör örgütünün, canlı bombayla saldırısı neticesinde şehitlerimiz var, sivil halktan hayatını kaybeden vatandaşlarımız var. Şu an itibarıyla 10 askerimiz var şehit, 8 sivil vatandaşımız var, yaralılarımız var. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. 5 ton bir patlayıcıyla yol kontrol noktasına intihar dalışı yapan bir kamyonet, canlı bomba, kendisini ve bombayı patlatmak suretiyle bu olay meydana gelmiştir

DAĞDA GÜÇ KAYBEDEN PKK, İNTİHAR EYLEMLERİNE YÖNELDİ

Türkiye’nin bölücü terörle DEAÅž’la ve her türlü terör örgütüyle mücadelesi kararlılıkla sürecek. Bu konuda yapılacak intihar eylemleri ve baÅŸkaca terör faaliyetleri bizi ülkemizin istiklali için geleceÄŸini karartmaya gayret eden terör mihraklarından memleketi milleti kurtarmak için elimizden gelen bütün çalışmaları sürdüreceÄŸiz. Esasen kırsalda son aylarda ortaya konan operasyonlardaki üstün baÅŸarı terör örgütünün ciddi anlamda gücünü ve imkan kabiliyetini kısıtlamıştır. Can havliyle bu ve buna benzer intihar eylemleri yapma gayreti içerisine girmiÅŸtir. Ä°nÅŸallah bunların da üstesinden geleceÄŸiz. Bir çok yerde bu ve buna benzer hazırlıklar olay olmadan önlenebilmektedir istihbarat bilgileriyle alınan tedbirlerle. Ancak bazen de böyle hadiseler yaÅŸamaktayız. Tekrar milletimizin başı saÄŸolsun.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.