Sosyal Medya

Güncel

Hüda Kaya: Darbe değil darbe oyunu!

HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya, 246 kişinin şehit edildiği 15 Temmuz için "darbe oyunu" dedi ve darbe diyemediğini itiraf etti.



HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya, FETÖ'cülerin 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili skandal bir açıklama yaptı.

Terör örgütü PKK'ya verdiÄŸi destek nedeniyle tepki çeken Ä°nsan Hakları DerneÄŸi'nin (Ä°HD) programına katılan Hüda Kaya, 246 kiÅŸinin ÅŸehit edildiÄŸi ve binlerce kiÅŸinin gazi olduÄŸu 15 Temmuz darbe giriÅŸiminin bir oyundan ibaret olduÄŸunu iddia ederek, OHAL kararının yıllar önce planlandığını öne sürdü.

Hüda Kaya şunları söyledi:

"OHAL noktasında yani farklı düşünenler olabilir ama 15 Temmuz darbe oyunu diyorum. Başka bir şey diyemiyorum. Darbe içinden darbe kurgulanan bir proje. Bu zaten OHAL'in ilan edilmesinin aylar öncesinden hazırlanmış bir planın yürürlüğe konulması.

Bu 15 Temmuz aniden, bir gecede ortaya çıktı da, 'Ya biz ipin ucunu kaçırmayalım, halkımızı, devletimizi koruyalım' denilerek ortaya çıkarılan, alınan bir OHAL kararı değil. OHAL'de yapılacakların listesi, insanların hangi görevlerinden kimlerin atılacağı ne yapılacağı adım adım yıllar öncesinden planlanmış olan bir süreç. Nedir, nedendir bunun sebebi?"

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.