Sosyal Medya

Güncel

Irak Büyükelçisi'nden Türkiye'ye tehdit: Geri adım atmazlarsa...

Irak'ın Ankara Büyükelçisi Hişam Ali Ekber İbrahim el Alevi, Türkiye'yi tehdit etti: Geri adım atmazlarsa tavrımız farklı olur.



Rûdaw'a konuÅŸan HiÅŸam Ali Ekber Ä°brahim el Alevi, Türkiye ile BaÄŸdat arasında yaÅŸanan BaÅŸika krizini deÄŸerlendirdi.

"GERÄ° ADIM ATMAZLARSA TAVRIMIZ FARKLI OLUR"

Hişam Ali Ekber İbrahim el Alevi, Başika'da Türk askerlerinin Irak'ın egemenliğini ihlal ettiğini söyledi.

Büyükelçi, "Türkiye toprak bütünlüğümüze saygı göstermeli. EÄŸer bu konuda geri adım atmazlarsa tavrımız farklı olur. Irak'ta bulunan tüm güçler Irak Hükümeti'nin bilgisi dahilinde orada buluyor ancak Türkiye'nin oradaki varlığı illegaldir" ifadelerini kullandı. 

"BU ANLAŞMA BİZİM İÇİN GEÇERLİ DEĞİL"

BaÄŸdat Büyükelçisi, "Türkiye eski Musul Valisi ve Kürdistan Bölgesi Hükümeti ile anlaÅŸtığını söylüyor ancak bu anlaÅŸma bizim için geçerli deÄŸildir" diye konuÅŸtu.

Bu konuda henüz Türk yetkililerle yüzyüze görüşmediklerini belirten Hişam Ali Ekber İbrahim el Alevi, her iki tarafında sert açıklamalardan kaçınması gerektiğine vurgu yaptı.

"IRAK FEDERAL BÄ°R ÃœLKEDÄ°R"

Türkiye yerkililerinin "Irak parçalanmış bir ülkedir" sözlerini de sert bir ÅŸekilde eleÅŸtiren HiÅŸam Ali Ekber Ä°brahim el Alevi, "Irak federal bir ülkedir. Güçlü merkezi bir yönetimi olmasa da meÅŸru bir yönetime sahiptir. Kaldı ki bu konu Türkiye'yi ilgilendirmiyor" dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.