Sosyal Medya

Güncel

Rusya'dan kritik BMGK kararı! 'Değerlendirmeye hazırız'

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Steffan de Mistura'nın Halep teklifini değerlendirmeye hazır olduklarını söyledi.



Rus 1. Kanala konuşan Lavrov, de Mistura'nın 900 kişilik El Nusra üyelerinin silahlarını da alarak Halep'i terk etmeleri teklifine ilişkin değerlendirmede bulundu.

Lavrov, "De Mistura doğru yönde düşünüyor. Ancak akla hemen netlik kazandırılması gereken bazı sorular geliyor. Onları çözersek, bunun Halep'teki duruma ilişkinBMGK'nın çekirdek kararı olacağını düşünüyorum." dedi.

Öte yandan Rusya DışiÅŸleri Bakan Yardımcısı Gennadiy Gatilov, Fransa'nın BirleÅŸmiÅŸ Milletler Güvenlik Konseyi'ne (BMGK) sunmaya hazırlandığı Suriye karar tasarısında kabul edilemez yerler olduÄŸunu söyledi.

Gatilov, "Fransızların karar tasarında insani durumun politize edilmesi, Suriye yönetimine ve bu ÅŸekilde Rusya'ya ilave baskıya yönelik bizim için kabul edilemez hususlar var." ifadelerini kullandı.

BM Suriye Özel Temsilcisi de Mistura, Cenevre'de düzenlediÄŸi basın toplantısında 900 kiÅŸilik El Nusra Ã¼yelerinin silahlarını da alarak Halep'i terk etmeleri halinde kendisinin de kiÅŸisel olarak El Nusra üyelerine eÅŸlik edeceÄŸini vurgulayarak, "Halep'i silahlarınızla birlikte terkedip Ä°dlip veya isteÄŸiniz herhangi bir yere gitmeye karar verirseniz, ÅŸahsen fiziksel olarak size eÅŸlik etmeye hazırım." ÅŸeklinde konuÅŸmuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.