Sosyal Medya

Güncel

Rodrigo Duterte: Hadi beni devirin

Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte, ABD’ye yönelik yaptığı konuşmasında “Hadi beni devirin.” dedi.



Inquirer’da yer alan habere göre, Devlet BaÅŸkanı Duterte, baÅŸkanlık koltuÄŸunda 100. gününün sonunda yaptığı konuÅŸmada, ABD yönetimine “Hadi beni devirin.”diyerek meydan okudu.

''PÄ°ÅžMAN OLURSUNUZ''

Duterte, “Bize paspas muamelesi yapamazsınız. Aksi halde buna piÅŸman olursunuz.” diyerek ABD yönetiminin kendisine yönelik eleÅŸtirilerine karşılık vermeyi sürdürdü.

''SÖYLEDİKLERİNİZE DİKKAT EDİN''

KonuÅŸmasında “Söylediklerinize dikkat edin. Aksi halde Filipinler’i kaybedersiniz.” ifadesini kullanan Duterte, ABD’nin Filipinler'in uyuÅŸturucu çeteleri ve kullanıcılarına karşı uyguladığı politikayı eleÅŸtirmesi yerine BM’deki büyükelçisi vasıtasıyla soruÅŸturma açmasını tavsiye etti.

ABD Merkezi Ä°stihbarat TeÅŸkilatına (CIA) yönelik açıklamalarda da bulunan Duterte, “Beni CIA vasıtasıyla devirmek mi istiyorsunuz? Cesaretiniz varsa deneyin. Åžerefimi, yaÅŸamımı ve baÅŸkanlığımı hiçe saymış biriyim. Başıma ne gelirse gelsin kaderden baÅŸka bir ÅŸey deÄŸildir.

Eğer devrileceksem, bu da başkanlığımın bir parçasıdır." şeklinde konuştu.

Duterte, “Sizin için kendimizi feda ettik. Vatanımızı ele geçirdiniz. Halen buradasınız. Sizin varlığınız nedeniyle 2. Dünya Savaşı’nda çok acılar çektik. Burada olmasaydınız, ülkemiz böylesine büyük bir yıkım yaÅŸamazdı. Sizin yüzünüzden 200 bin Filipinli hayatından oldu.” dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.