Sosyal Medya

Güncel

Başbakan'dan Irak'a net yanıt: Asker piknik yapmaz!

Başbakan Binali Yıldırım, Cuma namazı sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtladı.



Cuma namazı çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Binali Yıldırım, FETÖ soruşturması kapsamında 'mağdur' olarak gerekli mercilere başvuranların sayısının işlem yapılanlardan fazla olduğunu söyledi. Yıldırım, 'FETÖ burada da manipülasyonlarına devam etmekte' dedi.
 
Erken seçim iddiaları
 
AK Parti'de toplantı her zaman olur. AK Parti iktidar partisi, hareket çok. Ankara milletvekillerimizle sohbet ettik. Ankara'nın sorunlarını görüştük, Ankara'ya yönelik yapacağımız yeni hizmetleri konuştuk.
 
Irak açıklaması
 
Piknikte olduÄŸunu kim söylüyor  Asker piknik yapar mı  Asker görev yapar, bizim askerimiz orada görev yapıyor. Dünyanın başının belası DEAÅž ile mücadele yapıyor. Bu mücadeleyi Suriye'de, Irak'ta yapan sadece biz deÄŸiliz. Bütün ülkeler yapıyor.
 
BM yapıyor, koalisyon güçleri yapıyor. Amerika, Rusya, bütün 60 küsur ülkeden orada mücadele eden var. Irak ile ne fiziki ne gönül bağı olan, olmayan bir çok ülkenin orada uzmanı var, askeri var, bu mücadeleyi insanlık adına sürdürüyor.
 
Dolayısıyla Bağdat'ın bu ve buna benzer açıklamalarını fevkalade tehlikeli ve kışkırtıcı buluyorum. Bugün gitmiş değil askerimiz oraya, uzun zamandır oradadır.
Öğretmen Mülakatı soruları
Bunlar konuşulur geçer, çok kulak asmayın. Bu konuda şüphe mevcuttur. Yapılan mülakatlarda hassasiyetlerimiz 2 noktada toplanıyor. Birisi FETÖ, ikincisi terör örgütü PKK. Bunuhn dışında vatanını milletini sevehn tümm öğretmenlere kapımız açık.
 
Tam gün eğitim
 
Tepkiler iyi, öğrenciler biraz mutsuz. Ama normal, biz de öğrenciyken okul olmadığı zaman daha mutlu olurduk. Ama onların daha iyi yetiÅŸmesi için tam gün olması gerekiyor. Bunu şöyle anlamak lazım, sıkıştırılmış olarak yarım güne sıkıştırmak deÄŸil, çeÅŸitli spor ve kültürel faaliyetle öğrencilerin okulda zaman geçirmeleri…
 
Hem daha donanımlı hale gelmeleri için, mesela anne baba çalışıyor, çocuk sabah gidiyor öğlen geliyor, sorun… Anne baba evde yokken onların da okulda zaman geçiriyor olması ailesi için de..
Åžimdi tam güne ne zaman geçeceÄŸiz biz 2019’un sonuna kadar. Önümüzde üç sene var. Bu üç sene içerisinde, buralarda gereken yeni derslikleri yapmak suretiyle böylece tam gün eÄŸitim sürecini tamamlamış olacağız, baÅŸlatmış olacağız.
 
Mini Anayasa Komisyonu
 
Mini Anayasa Komisyonu çalışmaları bitti. Şimdi parti genel başkanlarına kaldı. Önümüzdeki günlerde bu konuyu bir sonuca bağlamak için gerek CHP gerekse MHP genel başkanlarıyla bir görüşme yapacağız. Henüz daha temas kurmadık ama böyle bir düşüncemiz var. En azından bir adım atmış olalım, bu kadar emeğin boşa gitmesini önleyelim. Ayrı ayrı olabilir, aynı anda da olabilir.
 
KHK'dan vazgeçmek olmaz
 
Biz muhalefet partilerinin genel baÅŸkanlarıyla yaptığımız konuÅŸmada ÅŸunu söyledik. OHAL’de çıkarılan bütün KHK’ları geciktirmeden Meclis’e göndereceÄŸiz, görüşmesini saÄŸlayacağız. Bunu da yaptık. Birincisi de görüşülmeye baÅŸlandı.
 
Zannediyorum önümüzdeki hafta görüşmeler devam edecek. Bunlarla ilgili kafanıza takılan, düzeltilmesinde yarar gördüğünüz hususlar varsa, makul gördüklerimizi dikkate alırız dedik. DeÄŸiÅŸen bir ÅŸey yok, sözümüzün arkasındayız. Bu aslında bütün kanunlarda oluyor. Grup baÅŸkanvekilleri görüşüyorlar, anlaÅŸamadıkları noktaları nasıl aÅŸacaklarına karar veriyorlar. Yoksa yani çıkarılan kanun hükmünde kararnameden vazgeçmek gibi konular asla söz konusu olmaz. 
 
FETÖ'yle mücadele
 
Burada şunu bilmenizde yarar var. İşlem yapılanların sayısından fazla başvuru var. Ne olur ne olmaz bana da böyle işlem yapılır diye tedbirli davranıp önceden başvuranlar da var. Ne yaptıklarını bilmiyorum ama, doğru bir iş yapmadıklarından da eminim. Maalesef FETÖ burada da bir yanıltma hareketine girmiş durumda. Ama bizim bu millete sözümüz, bu itirazları kılı kırk yararak değerlendireceğiz.
 
70 binin üzerinde itiraz var. Mekanizmaları kuruldu, deÄŸerlendirme heyetleriyle bu kararları veren heyetler deÄŸiÅŸtirildi. Olur ya baÅŸka gözün bakmasında fayda var. Aynı heyet olsa ne deÄŸiÅŸti kardeÅŸim yeni bir olay mı oldu sorusu olabilir. Bakan yardımcılarının baÅŸkanlığında heyetler oluÅŸturuldu. Onlar inceleniyor. Ä°tirazlarda ortaya konan gerekçeler dikkate alınıyor. Ä°tiraz da diyor ki ben bylock’ta yoktum, filanca yere gitmedim gelmedim, bunlar birer birer detayına girmek suretiyle gözden geçirilecek ve bundan sonra da bu dosya kapatılacak.
 
Sanki 15 Temmuz olmamış...
 
Şimdi ne yazık ki ana muhalefet partisi başkanı 15 Temmuz'u bıraktı, sanki 15 Temmuz olmamış, millet mağdur olmamış, şehitler olmamış, gazilerimiz yaralanmamış, bedel ödememiş, bir mağdur edebiyatıdır gidiyor.
 
Bırak kardeÅŸim Milletin maÄŸduriyeti mi önemli, yoksa darbecilerin maÄŸduriyeti mi önemli  Bir ÅŸeye karar vermeniz lazım. Hiç kimse çağın vebası bu terör örgütünün yaptıklarını sulandırmaya kalkmasın. Bunlar sadece Türkiye'nin deÄŸil dünyanın başına beladır. Bunlara öyle veya böyle destek anlamına gelecek her türlü faaliyet, her türlü açıklama bu millete zulümdür, bu millete yapılacak en büyük haksızlıktır.
 
 
Kaynak:Ãœlke Haber

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.