Sosyal Medya

Coğrafyamız

Katil Esed'den muhaliflere Halep önerisi

Katil Beşar Esed, Halep'le ilgili yaptığı açıklamada, muhaliflere "serbest koridor" önerdi.



Suriye'de yüz binlerin ölümüne, milyonların da ülkeyi terk etmesine sebep olan BeÅŸar Esed, Halep kentinin doÄŸu kesimlerini elinde tutan muhalif güçlerin silahlarını bırakmaları koÅŸuluyla kenti aileleriyle birlikte serbestçe terk etmelerine izin verileceÄŸini söyledi.

Danimarka'nın Tv2 kanalının muhabirinin, "Halep’in doÄŸusundaki sivilleri, gerçekte isyancıların kenti terk etmesini teÅŸvik ediyorsunuz. Ä°nsani bir koridor yaratmak istiyorsunuz. Siz bu sivillerin ve isyancıların ellerinde tuttuÄŸu bölgeyi terk etmeleri durumunda güvenliklerini garanti ediyor musunuz? Onları nasıl koruyacaksınız?" sorusunu şöyle yanıtladı:

"Kesinlikle. Bizim bir kaç gün önce ve iki ay önce önerdiğimiz de bu. Çünkü sivillerin muhaliflerin olduğu bölgeden uzaklaşmalarını istiyoruz. Bölgeyi terk etmelerine izin verilecek. Sivilleri koruyabilmek için muhaliflerin serbestçe bulundukları yerleri terk etmelerine izin verdik.

Bu Suriye’nin deÄŸiÅŸik yerlerinde birçok kez yaÅŸandı. Biz daha fazla kan dökülmesini istemiyoruz. Bu sivilleri koruyabilmek için kullandığımız yollardan, metotlardan biri. Tabii ki buna uymazlarsa sivillere bölgeye saldırı düzenleyeceÄŸimizi, bölgeyi terk etmelerini duyuruyoruz.

Tabii bunun en iyi yolu muhaliflerin terk etmesi. Bundan sonra istiyorsanız muhalifleri takip eder veya peÅŸine düşersiniz. Sivillerin olmadığı bir yerde kovalarsınız"

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.