Sosyal Medya

Güncel

ABD Genelkurmay Başkanına İstanbul'da suç duyurusu

Bir avukat, ABD Genelkurmay Başkanı, Ulusal İstihbarat Direktörü ve ABD Merkez Kuvvetler Komutanı'nı, FETÖ kapsamında 'terör örgütü propagandasıyla' suçlayıp şikayetçi oldu.



Bakırköy Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı ÅŸikayet üzerine soruÅŸturma baÅŸlattı, 'yetkisizlik' kararı verdi. Dosya Ä°stanbul Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı'na gönderildi. BaÅŸsavcılık konuyla ilgili dava açabilir ya da takipsizlik kararı verebilir.

Bakırköy Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı’na dilekçe veren Avukat Mert Eryılmaz ABD Genelkurmay BaÅŸkanı Joseph Dunford, ABD Ulusal Ä°stihbarat Direktörü James Clapper ve ABD Merkez Kuvvetler Komutanı Joseph Voltel’dan ‘darbeye destek oldukları’ gerekçesiyle ÅŸikayetçi oldu.

Åžikayet dilekçesinde 15 Temmuz akÅŸamı Malatya’ya inen 8 kargo uçağının içinden TSK envanterinde olmayan bombalar çıktığını ve bu uçakların Ä°ncirlik Ãœssü’nden sevk edildiÄŸini belirten Eryılmaz, “Ä°ncirlik 10. Tanker Ãœs Komutanı Bekir Ercan Van darbe giriÅŸimi baÅŸarısız olunca ABD’den sığınma hakkı istemiÅŸtir” dedi.

AVUKAT ŞİKAYET ETTİ

Avukat Eryılmaz dilekçesinde, Ä°ncirlik Ãœssü’nde görevli Uzman ÇavuÅŸ Muhammet Emrah Kuzu’nun ifadesine de yer verdiÄŸi dilekçesinde; “15 Temmuz’da mesaisinin ardından TuÄŸgeneral Bekir Ercan Van’ın kendisini arayarak göreve çağırdığını, saat 08.00’da komutanla araca binerek üs içinde Amerikalılara ait bir binanın önüne gittiklerini, Van’ın içeri girerek 15-20 dakika içeride kaldığını beyan ediyor” ifadelerini kullandı. 15 Temmuz'un bir iÅŸgal hareketi olduÄŸunu belirten Eryılmaz, “Bu hareketin Ä°ncirlikten yönetildiÄŸini, Fethullahçı hain subayların üste görevli ABD silahlı kuvvetleri mensuplarıyla birlikte hareket ettiklerini, iÅŸgal hareketinin ABD’den yönetildiÄŸini" savundu. Dilekçenin sonuç bölümünde söz konusu askerlerin Fetullahçı Silahlı Terör Örgütünü desteklediÄŸini ve uluslararası sözleÅŸmeleri de ihlal ettiÄŸini iddia eden avukat Ä°ncirlik Ãœssü’nün tedbiren kapatılmasını ve şüpheliler haklarında kovuÅŸturma baÅŸlatılmasını istedi.

 

BAKIRKÖY BAŞSAVCILIĞI YETKİSİZLİK VERDİ

Bakırköy Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı, Avukat Mert Eryılmaz’ın ÅŸikayeti ile 2016/70087 numarası vererek soruÅŸturma baÅŸlattı. Ancak darbe soruÅŸturmalarını Ä°stanbul Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı tek elden yürüttüğü için yetkisizlik kararı vererek dosyayı Ä°stanbul Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı’na gönderdi.

Yetkisizlik kararında ABD Genelkurmay BaÅŸkanı Joseph Dunford, ABD Ulusal Ä°stihbarat Direktörü James Clapper ve ABD Merkez Kuvvetler Komutanı Joseph Voltel’dan şüpheli olarak yer aldı. Karardaki suçlama ise “terör örgütü propagandası yapmak” olarak yazıldı.

DOSYA GÖNDERİLDİ

Şimdi gelen dosyaya yeni bir soruşturma numarası veren İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu'nun ne yapacağı merak ediliyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.