Sosyal Medya

Dünya

FETÖ lideri Gülen de 'diploması sahte' yalanına sarıldı

FETÖ lideri Fethullah Gülen, 15 Temmuz'da darbe girişiminin halk tarafından bastırılması sonrası yaptığı hezeyan dolu açıklamalarına bir yenisini daha ekledi. 15 Temmuz darbe kalkışmasının gündemi değiştirmek adına yapıldığını iddia eden Gülen, Sözcü ve Birgün gibi gazetelerin 15 Temmuz'dan önce ortaya attığı "Erdoğan'ın diploması sahte" yalanına sarıldı.



ABD'nin Pennsylvania eyaletine baÄŸlı Saylorsburg kasabasındaki çiftlik evinde faaliyetlerine devam eden Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) lideri Fetullah Gülen, 15 Temmuz'da darbe giriÅŸiminin halk tarafından bastırılması sonrası yaptığı hezeyan dolu açıklamalarına bir yenisini daha ekledi. Darbeye karşı direnirken 241 kiÅŸinin ÅŸehit olmasını görmezden gelen Gülen, 15 Temmuz ihanet giriÅŸiminin gündemi deÄŸiÅŸtirmek için yapıldığını iddia etti. Sözcü ve Birgün gibi gazetelerin 15 Temmuz'dan önce ortaya attığı "ErdoÄŸan'ın diploması sahte" yalanına sarılan Gülen, “Diplomasız önemli makamları iÅŸgal ettiklerinden dolayı, gündemi deÄŸiÅŸtirmek için -esasen- bu türlü ÅŸeyleri ortaya attılar. Hatta ihtilal ve inkılap senaryoları yaptılar" ifadelerini kullandı. Gülen, tepki çeken konuÅŸmasını şöyle sürdürdü:

“Belliydi; bütün dünya -aynı zamanda- meseleyi görüyor. Nasıl bir ihtilal, nasıl bir inkılap, nasıl bir darbedir ki bu, evvela elde etmeleri gerekli olan insanlar yerine halkın üzerine yürüyorlar? Böyle ahmakça bir ÅŸey olamaz! Dünyada aklı başında olan insanlar, herkes, bu meselenin onların dediÄŸi ÅŸekilde kabul edilmesini akılsızlık gibi, cinnet gibi görüyorlar, bir yönüyle hezeyan olarak kabul ediyorlar. Dünyanın deÄŸiÅŸik yerlerinde bir sürü mecmuada, bir sürü gazetede de çıktı bu."

  • Marmara Ãœniversite'sinden diploma iddialara yalanlama
  • Recep Tayyip ErdoÄŸan'ın CumhurbaÅŸkanı olmasının ardından özellikle 15 Temmuz darbe giriÅŸimi öncesinde Sözcü, Birgün, Odatv gibi yayım kuruluÅŸları "ErdoÄŸan'ın diploması sahte" iddialarını dile getirmiÅŸti.
  • Sosyal medya ve yazılı basında yer alan "ErdoÄŸan'ın diploması sahte" iddialarına Marmara Ãœniversitesinden açıklama gelmiÅŸti. Rektörlükten yapılan duyuruda, "Åžahsa sıkı surette baÄŸlı hak" kapsamında bulunan resmî diplomaya iliÅŸkin olarak görsel ve yazılı basın ile sosyal medyada ortaya atılan “sahte diploma" iddialarının hiç bir hukukî, resmî ve tarihî dayanağı yoktur denilmiÅŸti.


“Başınızı sallamayın"

Gülen, konuÅŸmasındaki saçmalıkları örgüt mensuplarına onaylatmak için soru sorduÄŸunda ise adeta ÅŸok yaşıyor. SorduÄŸu soruya örgüt mensuplarının cevap vermediÄŸini gören Gülen, kızarak örgüt mensuplarını “Başınızı sallamayın" ifadeleriyle azarladı. Gülen'le örgüt mensupları arasında geçen diyalog şöyle:

Bir gün arkadaÅŸlar böyle, “170 küsur ülkeye ulaÅŸtı!" falan dediler, 170 küsur ülkeye, falan. Ve o zaman bu iÅŸ böyle olurken, arkadaÅŸlara Kıtmîr'in (Hep Kıtmîr diyorum, onlara raÄŸmen; çatlasınlar, Kıtmîr diyorum.) dediÄŸi ÅŸey de ÅŸu oldu: “Falanlar da gitsinler; siz 1400-1500 tane okul açtınız, 500 tane de onlar açsınlar, yapar 2000 tane okul. 500 tane de diÄŸerleri açsınlar, yapar 2500 okul. 500 tane de devlet yapsın…" Dedim mi demedim mi bunu? Başınızı sallamayın! Evet, dedim; bunu, 50 defa dedim.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.